Hopp til innhold

Dårlig oppfølging etter E.coli

- Vi har fått svært dårlig oppfølging, sier foreldrene til ett av barna som ble smitta av E.coli-bakterien.

 

Erik Øien, far til ei to år gammel jente på Oppdal som ble smitta av E.coli-bakterier i vinter, er glad for regjeringas rapport som kommer med kraftig kritikk av både Folkehelseinstituttet og Mattilsynet.

Øien sier de har fått svært dårlig oppfølging etter at datteren Elise ble syk.

- Mattilsynet har vært helt fraværende, sier han.

Mangel på informasjon

Mor og far Nina og Erik Øien på Oppdal minnes de dramatiske dagene for ni måneder siden. Ei helg i mars begynte datteren å bli gul i huden etter ei uke med tarminfeksjon og oppkast. Kommunelegen sendte jenta i all hast til St. Olavs hospital i Trondheim.

- Jeg vet ikke hva jeg tenkte. Jeg var ganske shaky. Det var så uvirkelig, sier mor Nina Øien.

Ekteparet har i dag lest deler av rapporten og fått med seg kritikken. Som foreldre til en av de elleve som ble smittet av bakterien er de enige i det som kommer fram. Selv mener de at mangelen på informasjon var det mest kritikkverdige.

- Den var dårlig. Èn telefon fra Folkehelseinstituttet, det var det eneste, sier Øien. 

- Hva med Gilde ?

- De har behandlet oss bra. De har virkelig tatt telefoner, pratet med oss, unnskyldt seg og lagt seg flate, sier Nina Øien.

- Burde vært mer på hugget

Lille Elise på to år ble først frisk igjen etter noen uker. For etter at hun kom hjem fra sykehuset ble hun på ny kvalm. Hun hadde blant annet spist morrpølse.

Pappa Erik Øien sier at Mattilsynet og Folkehelseinstituttet var svært lite villig til å høre å det de hadde å si i de hektiske marsdagene.

- De kunne vært mer på hugget. For eksempel kunne de tatt kontakt for å se på varene i kjøleskapet vårt, som det ble det sagt i media at de skulle gjøre. De burde vært mer pågående, da kunne de fått mer informasjon, sier Erik Øien.