NRK Meny
Normal

– Flaks at han ikke er drapsmann, sier politiet etter fyllekjøring på E6

Fylleferden til en polsk trailersjåfør langs E6 i Gudbrandsdalen søndag formiddag endte i grøfta, skriver avisa GD. Politiet er sjokkert over den graverende kjøringa.

– Heldigvis ser vi ikke slike tilfeller ofte, det er rett og slett forferdelig, sier operasjonsleder i politiet i Innlandet, Geir Stavheim, om Youtube-videon som viser den rusa polske trailersjåføren kjørende langs E6.

Ferden endte i grøfta ved en gang- og sykkelveg ved E136 på Lora. Den 59 år gamle sjåføren stakk fra stedet etter utforkjøringa, men ble pågrepet etter om lag to timer.

– Vi antar at han hadde promille på mellom 1 og 2, noe som er høyt, særlig når du kjører bil, sier Stavheim til NRK.

Flere meldinger

I løpet av søndagen mottok politiet flere meldinger fra andre bilister som hadde observert den polske trailersjåføren på E6.

Videoen skal være tatt opp et sted mellom Harpefoss og Hundorp klokka 15.52. Klokka 17.16 fikk politiet melding om trailervelten 10 mil lenger nord.

– Folk meldte om vinglete kjøring, sier operasjonslederen.

I følge avisa GD var traileren lastet med 15 tonn papp.

– Det er bare flaks som gjør at han ikke er drapsmann etter dette. Det vi ser på videoen er graverende, det er livsfarlig kjøring, sier Stavheim.

Mannen som arbeider for et nederlandsk transportselskap kan ikke lenger kjøre bil i Norge etter dette.

– Det er lagt ned kjøreforbud for sjåføren, og han må møte i retten, avslutter Stavheim.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Asylmottak legges ned

    Norsk Folkehjelps asylmottak på Kongsvinger legges ned 30. juni. Mottaket har blitt drevet siden 1990-tallet av Norsk Folkehjelp. De mener at UDI's vedtak er i strid med signaler om å opprettholde mottaksstrukturen.

  • Listhaug utsatt for heksejakt

    Leder i Hedmark og Oppland høyre, Lise Berger Svenkerud, mener avgåtte justisminister Sylvi Listhaug har blitt utsatt for en heksejakt. På sin facebookside skriver Høyre-lederen hun er glad for at Sylvi Listhaug lover at hun ikke kommer til gå stille i dørene framover.

  • Listhaug går av

    Sylvi Listhaug sier hun ikke kan tillate at hennes avgang åpner for at Frp mister makt og trekker seg som justisminister, skriver hun på Facebook. Hun framholder at hun går av frivillig.