NRK Meny
Normal

Lei av søppellukt

To av tre spurte mener søppelanlegget til Hera Vekst i Elverum bør stenges nå.

Hera Vekst

Søppellukta fra Hera Vekst er så ille at anlegget må stenges, mener to av tre spurte i Elverum.

Foto: NRK

Det går fram av en meningsmåling som TNS Gallup har utført for selskapet SØIR. Det skriver Østlendingen.

Samtidig mener 3 av 10 at lukten fra søppelanlegget har blitt mindre de to siste årene.

1400 klager

Det blir ny rekord i antall klager på vond lukt fra søppelanlegget i Elverum i år. Hittil i år har kommunen mottatt 1400 klager. I fjor var det 1000 som klaget på lukten fra anlegget.

500 innbyggere i Elverum er spurt i målingen fra TNS Gallup.

Anlegget tar imot 30.000 tonn bioavfall fra Elverum, Åmot, Trysil samt Drammen og Nordre Vestfold og omdanner avfallet til jord.

Prosessen har vært problematisk og bedriften har ikke hatt kontroll over lukta som de siste åra har plaget folk i Elverum.

Hera Vekst

To av tre spurte mener søppelanlegget til Hera Vekst i Elverum bør stenges nå.

Foto: NRK

– Økonomisk katastrofe

To av tre spurte mener altså at anlegget bør stenges med en gang. Samtidig har tre av ti sagt at de mener det ikke lukter så ille fra anlegget idag som i 2008.

Styreleder i Søir, Steinar Sætervadet sier til avisa at luktproblemene er vesentlig mindre og at Fylkesmannen derfor må si ja til videre drift.

Sætervadet advarer mot følgene av en stengning av anlegget. Det vil medføre en økonomisk katastrofe for Elverum kommune med ei regning på 60 til 100 millioner kroner, sier han.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • -Ta vel i mot bøssebærerne

  Nå i ettermiddag og kveld skal alle husstander i Hedmark og Oppland få besøk av bøssebærere fra TV-innsamlingsaksjonen. Fylkesaksjonsleder i Oppland, Wiggo Slåttsveen, ber folk ta vel imot dem. –Mitt mål for kvelden er selvsagt at vi samler inn mest mulig penger i Oppland, og målet er dessuten alltid å slå Hedmark, ler han.

  Wiggo Slåttsveen
  Foto: Marianne Duun Malmo / NRK
 • Surt tap for Elverum

  Elverums fotballherrer ble slått 0–1 på hjemmebane av Sandnes Ulf. Tapet gjør at Elverum fremdeles ligger på en utsatt nedrykksplass to kamper før sesongen er over.

 • Elverum ligger under

  Sandnes Ulf tar ledelsen 0–1 mot Elverum etter skåring av Axel Kryger. Da spøker det for Elverums håp om å berge plassen i 1. divisjon. Med to kamper igjen å spille ligger de to poeng bak Fredrikstad, som ligger på playoffplassen.