NRK Meny
Normal

Lar styrelederen fortsette – uten tillit

Styrelederen i Moelven industrier får fortsette. Men han har ikke tillit hverken fra de ansatte eller fra storaksjonær.

F.v.: Thor Svegården, Egil Magnar Stubsjøen og Rolf Ellevold

Thor Svegården (t.v.) og Eidsiva har fortsatt ikke tillit til styrelederen. Her er han sammen med Egil Magnar Stubsjøen, leder for bedriftsforsamlingen, og Rolf Ellevold (t.h.), de ansattes representant, etter møtet torsdag kveld.

Foto: Kurt Sivertsen / NRK

Asbjørn Reinkind

Asbjørn Reinkind er styreleder i Moelven.

Foto: Moelven

Etter det ekstraordinære møtet i bedriftsforsamlingen i Moelven industrier i går kveld ble det klart at den omstridte styrelederen Asbjørn Reinkind får fortsette.

Men det kan bli bare på lånt tid. For styrelederen har fortsatt ikke tillit fra storaksjonær Eidsiva.

– Ønsker skifte

– Vi ønsker å skifte ham ut når nytt styre skal velges, sier Thor Svegården som representerer storaksjonæren Eidsiva.

Heller ikke de ansatte har tillit til styrelederen.

– Vi skal jobbe videre med denne saken, sier en fåmælt konserntillitsvalgt Rolf Ellevold.

Valgkomiteen skal se på hele styrets sammensetning, bekrefter leder for bedriftsforsamlingen, Egil Magnar Stubsjøen.

– Men nå blir det ingen endringer i styret, sier Stubsjøen.

– Problematisk rolle

Bedriftsforsamlingen Moelven

Bedriftsforsamlingen lar styrelederen fortsette.

Foto: Kurt Sivertsen / NRK

Etter gårsdagens møte ønsket ikke noen av de andre eierrepresentantene å snakke med NRK. Det var Eidsiva som hadde bedt om møtet, og etter møtet var Thor Svegården svært tydelig overfor NRK:

– Vi har opplevd at styreleders utøvelse av rollen har vært problematisk, og ikke i tråd med god selskapsstyring. Det handler om å ha en rolle som skaper tillit.

Styreleder Asbjørn Reinkind sier i en kommentar at bedriftsforsamlingens vedtak må innebære at et flertall av eierne ikke vil bytte ham ut.

– Nå håper jeg Eidsiva fokuserer på det vi gjør og gjennomfører, og at de legger bak seg det som har skjedd med endringer i ledelsen som de ikke har vært enig i, sier Reinkind til NRK.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Nekter å betale avgift

  Hver fjerde hytteeier nekter å betale den omstridte serviceavgiften i Ringsakfjellet til grunneier Pihl AS, skriver Hamar Arbeiderblad. Leder Jan Ove Holmen i Sjusjøen vel mener dette er et sterkt signal. Styrer i Pihl, Per Fineid sier de kommer til å purre og deretter sende saken til inkasso om nødvendig.

  Hyttefelt på Sjusjøen
  Foto: Bjørn Opsahl
 • Legger ned skole

  Politikerne i Sel kommune vedtok i dag å legge ned Sel skole, skriver GD. Ap og SV fikk flertall for å samle Otta og Sel til en skolekrets. Årsaken er dårligere økonomi og lavere elevtall.

 • Sex med mindreårig

  Ei kvinne i 20-årene er tiltalt for å ha hatt seksuell omgang med en enslig mindreårig asylsøker på et bofellesskap i Vestoppland der hun var medarbeider. Fornærmede var 16 år da det begynte i fjor sommer, forteller statsadvokat Iris Øsp Lydsdottir Storås til Oppland Arbeiderblad.