NRK Meny
Normal

Krever erstatning etter ulvefrifinnelse

36-åringen fra Elverum krever erstatning etter at det er klart at Økokrim ikke kommer til å anke frifinnelsen av ham i ulvesaken i Elverum.

Forsvarer Jørn Meidell Jakobsen

Advokat Jørn Mejdell Jakobsen varsler erstatningskrav.

Foto: Ann-Kristin Mo / NRK

Fem menn fra Hedmark ble i forrige uke dømt for organisert ulovlig ulvejakt. En ble frikjent. Hovedmannen, en 48-åring fra Elverum, ble dømt til fengsel i ett år og åtte måneder, mens fire andre fikk dommer ned til ti måneders fengsel. De ble dømt for å ha forsøkt å felle tre ulver i Elverum i fjor, mens 48-åringen også ble dømt for å ha skutt en ulv en måned seinere på åtejakt etter rev. Samtlige anket dommen.

Forsvarer: - Ulvedommen må om nødvendig helt til Høyesterett

Lettet og ikke overrasket

Men en 36-åring fra Elverum ble frikjent og Økokrim anker ikke dommen. Mannens forsvarer Jørn Mejdell Jakobsen er ikke overrasket.

– Når jeg nå har lest Tingrettens dom som går ganske grundig til verks for å vurdere bevisene rundt min klient, så er jeg ikke overrasket over at Økokrimvelger ikke anker, sier Mejdell Jakobsen.

Under hele saken kjørte han på at bevisene mot hans klient var svake.

Ifølge Mejdell Jakobsen er 36-åringen nå lettet.

– Han har gått og ventet på Økokrims avgjørelse etter at vi fikk frifinnelsen. For hadde det blitt en anke så hadde den automatisk sluppet gjennom til Lagmannsretten og han måtte ha gått en ny runde, så han er lettet og glad.

Krever erstatning

Men advokaten varsler at det nå kommer til å bli fremmet et erstatningskrav, basert på et erstatningskrav på økonomisk tap og oppreisning.

– Oppreisningserstatningen vil for det første bestå av en standardisert erstatning man har krav på når man har vært urettmessig satt i politiets varetekt, noe min klient var i noen dager, og så vil det være en erstatning for tort og svie for den belastninga han har vært igjennom, sier Mejdell Jakobsen.

Han kan foreløpig ikke si noe om hvor stort kravet vil være.