NRK Meny
Normal

Kjersti Stenseng: – Lettet, glad og ydmyk

Kjersti Stenseng, som er innstilt som ny partisekretær i Arbeiderpartiet, sier at målet hennes er å være en tydelig og synlig leder.

Kjersti Stenseng

BLIR PARTISEKRETÆR: – Det er jo slik at jeg skal være partisekretær for min tid, vel og merke hvis landsmøtet velger meg, sier Kjersti Stenseng til NRK.

Foto: Bjørn Opsahl / NRK

– Jeg er først og fremst lettet fordi en lang prosess nå er over med valgkomiteens arbeid. Så er jeg veldig glad. Og så må jeg si at jeg er veldig ydmyk, for jeg har jo veldig stor respekt for partisekretærrollen i Arbeiderpartiet og det den innebærer. Jeg har veldig stor respekt for dem som har fylt rollen før meg, sier Kjersti Stenseng til NRK.

Politiske størrelser som Martin Tranmæl, Trygve Bratteli, Einar Gerhardsen og Haakon Lie er blant dem som har hatt det viktige partisekretærvervet i Arbeiderpartiet opp gjennom den politiske historien. Nå er det altså duket for Kjersti Stenseng fra Kvam i Gudbrandsdalen.

– Det er jo slik at jeg skal være partisekretær for min tid, vel og merke hvis landsmøtet velger meg. Og da må jeg forme den rollen på min måte, sier hun.

Se Kjersti Stenseng snakke ut om forventningene rundt partisekretærrollen i videoen under:

Kjersti Stenseng snakker ut om partisekretærrollen.

– Et helt støkke ved

Den nye ledelsen og nytt sentralstyre velges inn under landsmøtet 16. – 19. april. Martin Kolberg som har ledet valgkomiteens arbeid, kaller Kjersti Stenseng for en «trygg person».

– Kjersti er et ektefødt barn av det solide sosialdemokratiet som innlandsnorge representerer. Hun er det jeg vil kalle for en trygg person, «et helt støkke ved», sa Kolberg til NRK mandag.

Han trekker frem hennes lange erfaring både nasjonalt og som kommunepolitiker.

– Vi mener hun har akkurat den kombinasjonen som skal til mellom å være sterk organisatorisk og ha de nødvendige strategiske evnene, sier Kolberg.

– Et stort ansvar

Stenseng sier hun at med seg inn i jobben summen av de erfaring ene og kunnskapene hun har fra ulike nivåer i politikken og fra organisasjonslivet.

– Det er et stort ansvar. Det er Norges største parti, et parti som har vekst. Vi har et mål om å være en like viktig og dominerende politisk kraft i de tiårene som kommer som det vi har vært i de tiårene som ligger bak oss. Mitt mål er å være en både synlig og tydelig leder for organisasjonen og for alle de flinke folkene som er en del av Arbeiderpartiet, sier hun.