NRK Meny
Normal

Jansrud-effekt etter OL-medaljer

Peer Gynt alpinklubb har merket en enorm interesse for alpint etter at deres egen Kjetil Jansrud kom hjem fra Russland med to medaljer.

Kjetil Jansrud

Skiklubben til Kjetil Jansrud har merket at interesse for han bare øker etter innsatsen i Sotsji.

Foto: Charlie Riedel / Ap

Denne helgen kjører Peer Gynt alpinklubbs gullgutt, Kjetil Jansrud Wold Cup i Kvitfjell. Moderklubben merker at interesse for Jansruds idrett bare øker etter innsatsen i Sotsji.

Jon Monshaugen.

Jon Monshaugen kan fortelle at mange har kontaktet Peer Gynt alpinklubb etter Kjetil Jansruds OL-medaljer.

Foto: Fredrik Solbu Jullumstrø / NRK

– Etter OL er det folk som ringer til oss for å bli medlem i klubben. Det er større frammøte på treningene, så det har en veldig effekt at han vant gull, sier leder i Peer Gynt alpinklubb, Jon Monshaugen.

Vokser ikke på trær

Det at Jansrud nå gjør det så bra er forhåpentligvis med på å få fram nye stortalenter fra Gudbrandsdalen.

– Det er veldig positivt i forhold til rekruttering, entusiasmen og trua for dem som holder på. De som holder på ser at det er mulig også for en liten klubb, fortsetter han.

Når kommer neste Kjetil Jansrud fra samme klubb?

– Vi får håpe at det kan komme noen om noen år. Det er talenter i klubben som trener godt, men det handler også om marginer. Det er ofte småklubbene som drar fram enerne, men det er klart at det ikke kommer utøvere som Kjetil hvert tiende år.

Best med seier

Rosinen i pølsa for Monshaugen og resten av alpinklubben er at Jansrud kjører ned på beste tid i Kvitfjell i helga, som han gjorde for to år siden.

– Det kommer en stor fanskare for å heie på han. Det er mange unge som er ivrige på å møte Kjetil. Det beste som kan skje i helga er jo at Kjetil vinner, fortsetter han.

Betydningsfull klubb

Kjetil Jansrud betyr uten tvil mye for moderklubben, men Monshaugen tror også klubben har betydd mye for alpinsirkusets heteste utøver.

– Jeg tror klubben har betydd utrolig mye for han. Den gangen han kom opp var det en fantastisk arena for å utvikle seg. Det miljøet han vokste opp i var helt fantastisk. I dag prøver vi å få det opp på det nivået det var den gang, avslutter han.