NRK Meny
Normal

Nådde ikke finalen, men har fortsatt en sjanse til å gå videre

Operasanger Ingeborg Gillebo fra Øyer klarte ikke å kvalifisere seg direkte til finalen i BBC Cardiff Singer of the World.

Ingeborg Gillebo på scenen i Cardiff

FORSATT MULIG: Mezzosopran Ingeborg Gillebo var forbnøyd med egen innsats etter seminfinalen i «Singer of the World» i Cardiff i Wales mandag kveld.

Foto: Elin Mogstad / NRK

Mandag kveld ble det arrangert semifinaler i konkurransen hvor utøvere fra hele verden kjemper om å bli kåret til den beste sangeren innen klassisk musikk.

Konkurransen arrangeres hvert andre år og mezzosopran Ingeborg Gillebo fra Øyer i Oppland er en av deltakerne denne gangen.

– Jeg var ikke den som kom direkte til finalen. Det er fortsatt en «lucky loser-plass» ledig. På torsdag blir det offentliggjort hvem som får den. Men jeg er veldig fornøyd med min egen innsats. Så får vi bare vente og se hvordan det går på torsdag, sier Gillebo.

Nivået på deltakerne er svært høyt og i semifinalen der Ingeborg Gillebo deltok var det ukrainske Oleksiy Palchykov som ble utropt som vinner og dermed er i finalen.

Har finalenummeret klart

Dersom Gillebo skulle få tildelt «lucky loser-plassen», så er i hvert fall finaleprogrammet klart. Ingeborg har på forhånd satt opp to program for konkurransen i Cardiff. Ett til semifinalen og ett til en eventuell finale.

– Det blir Mozart, Strauss, Sibelius og litt fransk opera, forteller hun.

Konkurransen kan du se her på BBC sine nettsider fra tirsdag morgen. Denne tjenesten er imidlertid ikke gratis.

Semifinalistene i BBCs Cardiff Singer of the World

SEMIFINALISTER: Fra venstre: Jongmin Park (Sør Korea), Ingeborg Gillebo (Norge), Oleksiy Palchykov (Ukraina) - kveldens vinner, Marina Pinchuk (Hviterussland) og Sebastian Pilgrim (Tyskland).

Foto: Elin Mogstad / NRK

Prestisjetung konkurranse

Operasjef ved Den Norske Opera og Ballet, Per Boye Hansen, mener Ingeborg Gillebo uansett utfall av konkurransen får en gyllen mulighet ved vise fram talentet sitt.

– Hun blir eksponert for mange mennesker. Det kommer operasjefer og agenter fra hele verden til Cardiff, og det kan åpne mange dører, sa han til NRK mandag.

Han sier det er stort bare å bli tatt ut til denne konkurransen. Ingeborg er en av tjue sangere som er plukket ut.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND