NRK Meny
Normal

Høydepunkter fra sendinga på Lier Gård

Ove Røsbak leser historier, Sigbjørn Johnsen leser dikt og Eli Kristin Hansveen synger Prøysen. Her er noen av høydepunktene fra vår sending på Lier Gård.

Stein S. Eide, Anja Katrine Tomter og Ove Røsbak ved peisen.

HISTORIEFORTELLER: Ove Røsbak var en av gjestene på Lier gård onsdag morgen. Her sammen med Stein S. Eide og Anja Katrine Tomter.

Foto: Helle Therese Kongsrud / NRK

Julestemningen har for mange latt vente på seg i år. Derfor tok vi opp jakten på den og endte på Lier gård i Ringsaker, eller nærmere bestemt Veldre. Anja Katrine Tomter og Stein S. Eide inviterte med seg mange gode gjester inn i peisestua til Ingerine Amundsen og Ulf Erik Skraastad.

Hele sendinga kan du høre om igjen i nettradioen, men her har vi samlet noen av høydepunktene.

Johnsen savner å hente juletre med barna:

Fylkesmann i Hedmark, Sigbjørn Johnsen hadde en tradisjon med å lese Snekker Andersen og Julenissen for de ansatte i finansdepartementet mens han var finansminister.

Hos oss holdt han vedlike en annen tradisjon, nemlig opplesning av Hans Børli-tekster. Det kan du høre om igjen i nettradioen.

Han fortalte også om sin julefeiring:

Alene i jula

For tredje gang i år arrangeres en alternativ julefeiring på Gregers i Hamar. Anne Thingstad Eriksen og Margrethe Nordby er to av de som står bak arrangementet og fortalte om hvorfor de startet opp med denne tradisjonen:

Anne Thingstad Eriksen og Margrethe Nordby er to av de som står bak den alternative julefeiringa på Gregers i Hamar.

Ingerines Julegløgg:

Alle som var innom morgensendinga denne onsdagen fikk smake Ingerine Amundsens julegløgg med rabarbra. Oppskrifta på på Ingerines hvite julegløgg finner du her.

ngerines egen oppskrift på gløgg - med rabarbra.

«Radiodoktorens medisin mot ensomhet»

Når man først jakter på julestemningen bestemte radiodoktor Kjetil Høye seg for å komme innom og fortelle litt om en spesiell «juletradisjon», nemlig det å spise litt for mye i godt lag. Det kan du høre om her, men du kan også se hans beste tips mot ensomhet:

Kjetil Høye deler av sin kunnskap, sine triks og sine historier.

Her kan du høre mer fra radiodoktoren.

Soloppgang

Mens sendinga gikk hadde vi et ventebilde ut av vinduet. Slik fikk vi med oss soloppgangen denne desembermorgenen. Her i hurtig film:

Soloppgangen fra Lier gård med utsikt over Mjøsa, Brumunddal og Nes.

«Svømmetær»

Ove Røsbak leste et lite utdrag fra sin bok «Lommelyktgutten»

Han snakket også om hvordan vi behandler de rundt oss som kanskje ikke har det like greit som de fleste av oss – spesielt nå i jula og om sine egne juletradisjoner.

Eli Kristins beste juleminne

Eli Kristin ble spurt om hva hennes beste juleminne fra barndommen var. Litt overraskende kom en historie om japanske dansemus...

En spesiell julegave fra broren.

Fortryllende sang

Eli Kristin sang både en fortryllende utgave av Alf Prøysens «Romjulsdrøm» og av Bob Dylans «To Make You Feel My Love». Dylan kan du høre i nettradioen, men Romjulsdrøm kan du se her:

Eli Kristin Hansveen synger Romjulsdrøm