NRK Meny
Normal

Hoksrud håper på bom-løsning for Galterud

Statssekretær Bård Hoksrud ser ikke bort fra at bomstasjonen på Galterud kan flyttes, men foreløpig vil han ikke love beboerne noe som helst.

Bård Hoksrud, Galterud

Bård Hoksrud fikk mange gode innspill da han besøkte Galterud tirsdag. Her med Johan Aas (til venstre) og Knut Enger (til høyre).

Foto: Odd Ragnar Lund / NRK

Statssekretær Bård Hoksrud møtte i går beboerne på Galterud i Sør-Odal. Bygdefolket reagerer på at de må betale bomavgift på fylkesvei 175 når nye E16 åpner i oktober, uten at de sjøl bruker veien.

De har i lengre tid kjempet for å slippe å betale bompenger for en vei de mener de kommer til å bruke minimalt.

Mange gode innspill

Bård Hoksrud

Hoksrud håper å finne en løsning for beboerne på Galterud.

Foto: Odd Ragnar Lund / NRK

Hoksrud fikk mange forslag til løsninger på bompengeproblematikken.

– Jeg har fått flere gode innspill, blant annet med gjennomkjøring forbudt på eller reduksjon i betalingen. Nå tar jeg med meg dette til Vegdirektoratet og se som knuser tall så håper jeg at det skal være mulig å finne en løsning, sier Hoksrud til NRK.

De som bor på Galterud i Sør-Odal må betale bomavgift på fylkesvei 175 når nye E16 åpner i oktober. Fylkesveien må bruke når de skal på jobb, skole eller handle i Kongsvinger.

Ifølge beboerne vil en gjennomsnittsfamilie betale 50 000 kroner i året i bompenger for en europavei de ikke bruker.

– Jeg har et håp om at statssekretæren skal kunne gripe inn og styre dette i riktig retning, sier Knut Enger i Galterud grenderåd.

Kan ikke love noe

Nye bomstasjoner på nye E16 sør i Hedmark har skapt mye frustrasjon – også på andre siden av Glomma. Men i mai ble det klart at beboerne på Edsberg i Kongsvinger slipper å betale bompenger fordi bomstasjonen flyttes fra Øiset til Fulu.

Bomstasjon

Beboerne på Galterud er ikke interessert i betale bompenger for en vei de ikke bruker.

Foto: Odd Ragnar Lund / NRK

Hoksrud har tidligere sagt nei til bompengefritak for Galterud, men nå har han beveget seg over til kanskje.

Hva som blir resultatet for beboerne på Galterud gjenstår å se, men Hoksrud er ikke fremmed for tanken om å flytte bomstasjonen.

– Det kom et forslag fra beboerne om å flytte denne bomstasjonen, på samme måte som man flyttet bomstasjonen på fylkesvei 175, litt lenger opp på E16 så lekkasjen blir mindre, men jeg kan ikke love noe her og nå.

Trolig blir det en avklaring for beboerne på Galterud i løpet av en måneds tid.