Øyvind må betale 20.000 kroner i året for å se kona

Øyvind Skara besøker sin kone på demenssenteret nesten daglig. Nå må han ut med tusener i bompenger, uten i det hele tatt å bruke den nye veien.

Øivind Skara må betale flere tusen kroner i bompenger for å besøke sin demente kone.

OPPGITT: Øyvind Skara er oppgitt over at han må betale bompenger for en vei han ikke bruker.

Det var Glåmdalen som først omtalte saken om Øivind Skara som bor i Kongsvinger og besøker sin kone på Skyrud demenssenter nesten hver dag.

Fra Kongsvinger må han kjøre fylkesveg 175 for å komme til senteret. Den fører også til nye E16. Dermed må han passere bomstasjonen, uten å bruke nyveien.

Hvis han skal fortsette å se kona si så ofte han gjør nå, kan det komme til å koste han mellom 15 og 20.000 kroner i året.

– Jeg kjører ikke på E16. Derfor synes jeg det er uhørt at jeg må betale bompenger. Jeg er villig til å betale de avgiftene som samfunnet pålegger meg, men nå må jeg betale en avgift for en vei jeg ikke bruker.

– Tragisk

Det er ikke bare Skara som har havnet i den uønskede situasjonen.

Knut Enger er leder i Galterud grendeutvalg, og han forteller at han nesten daglig får henvendelser fra fortvilede pårørende.

– Det er folk som gråter over situasjonen de har havnet i. Dette er er en tragedie, sier Enger.

Gir ikke opp

Bompengeselskapet sier de ikke kan avgjøre om de pårørende skal få passere fritt.

Samferdselsdepartementet har foreløpig ikke svart. Men Skara har ikke tenkt å gi opp.

– Vi vil forsøke å ta opp dette med de bestemmende myndigheter for å vise dem urettferdigheten i dette. Det er synd at et helt bygdelag har havnet i den situasjonen vi er i nå.