Spennende hockeyfest for 10.000 publikummere

Det var en utrolig stemning blant de 10.000 publikummerne på hockeykamp i Håkons Hall lørdag kveld. – Jeg var så rørt i starten at jeg nesten ikke klarte å snakke, sier speakeren. Spennende ble det til siste slutt.

10.000 publikummere i Håkons Hall på eliteseriekamp

GOD STEMNING: Lillehammer Ishockeyklubb er 60 år og inviterte Storhamar til kamp, Hockey Classic, i Håkons Hall.

Foto: Stein Schinstad / NRK

Laster innhold, vennligst vent..

Vibecke Pedersen er fast speaker på kampene til Lillehammer Ishockeyklubb, men denne gangen ble hun overveldet av stemningen som de 10.031 publikummerne skapte. Kampen var spennende til siste slutt og lydnivået nådde alle grenser. Det var lenge 2-2, men Storhamar fikk inn ett mål et av de siste minuttene av kampen.

Vibecke Pedersen er speaker i ishockey.

OVERVELDET: Vibecke Pedersen er fast speaker på hjemmekampene til Lillehammer, men i dag ble hun så overveldet av stemningen at hun nesten ble målløs i starten av kampen.

Foto: Stein Schinstad / NRK

Vanligvis spiller Lillehammer hjemmekampene sine i Kristins Hall for et vesentlig mindre publikum, men Lillehammer er 60 år og det feires med en hockeyfest, Hockey Classic. Naboene på andre siden av fylkesgrensa, Storhamar, ble invitert. Parketten i storstua fra Lillehammer-OL ble igjen byttet mot is.

– Spesiell og morsom kamp

– Dette er en helt spesiell og morsom kamp. Veldig spennende, sier Vibecke Gulbrandsen. Hun hadde med seg supporterhunden Rocky som er på alle kampene til Lillehammer i Kristins Hall.

Vibecke Gulbrandsen og supporterhunden Rocky på ishockeykamp i Håkons Hall

SUPPORTER: Vibecke Gulbrandsen og supporterhunden Rocky er ofte på kamp, men denne kampen var spesiell.

Foto: Stein Schinstad / NRK

Til tross for mange folk og spennende kamp gikk arrangementet fint for seg og politiet melder at de ikke har opplevd bråk.

Publikumsrekord

– Dette er jo kjempegøy. Dette er en stort arrarrangement og det er en soleklar publikumsrekord i norsk innendørs eliteserie i ishockey, sier Kjell Stenberg, prosjektleder for Hockey Classic.

Lørdag kveld var det like mange publikummere i Håkons Hall som det var under VM-finalen i 1999 og under OL-finalen i 1994.

Kjell Stenberg i Håkons Hall

STOR EVENT: Kjell Stenberg, som er prosjektleder for arrangementet, er glad for at de har klart å fylle Håkons Hall.

Foto: Stein Schinstad / NRK

– Dette er stort på alle måter. Forhåpentligvis viser dette hvor stor idrett hockey egentlig er. Målet er å skape mer interesse for hockeymiljøet på Lillehammer.

Denne kampen eliteseriekampen i ishockey er planlagt over lang tid. Mange har holdt på lange dager og netter den siste uken for at alt skulle stå klart.

I tillegg til kampen mellom Lillehammer og Storhamar lørdag kveld, har det vært turneringer for yngre spillere tidligere på dagen. Kamper for de yngre spillerne blir det også søndag.

Sikkerheten tas på alvor

Det var et stort sikkerhetsopplegg rundt arrangementet. Lillehammer Ishockeyklubb hadde leid inn et vaktselskap for anledningen.

Andre Elvneshaugen

SIKKERHET: – Vi har god bemanning og et godt samarbeid for ivareta sikkerheten, sier Andre Elvneshaugen i PSS Security.

Foto: Stein Schinstad / NRK

– Vi har god bemanning og et godt samarbeid både med politiet og med staben i ishockeyklubben for ivareta sikkerheten til alle, sier Andre Elvneshaugen i PSS Security.

Laster innhold, vennligst vent..