NRK Meny
Normal

Herangtunet hotell får internasjonal luksuspris

Hotelleierne i Øystre Slidre sier at prisen er like stor for hotellbransjen som Oscar er for filmbransjen.

Herangtunet

FÅR PRIS: Marco Robeerst og kona Marie Jose driver Herangtunet Boutique hotell i Heggenes i Valdres. Nå blir de belønna med en internasjonal luksuspris.

Foto: Sigrid Havig Berge

Marco Robeerst og kona Marie Jose driver Herangtunet Boutique hotell i Heggenes i Valdres. Nå har de blitt tildelt World Luxury Hotel Award.

– Dette er fantastisk. Det er en bekreftelse på at vi gjør en god jobb, sier Marco Robeerst.

Paret solgte alt de eide for sju år siden og flytta til Norge for å drive hotell. Bygget midt i skogen er flere hundre år gammelt og paret har jobbet beinhardt de siste årene for å skape hotellet de ville ha.

– Alle hotellrommene er forskjellige. Vi har for eksempel et rom som heter New York som er moderne og et rom som heter Roma som har blomster og fine farger, sier Robeerst.

Internasjonale gjester

Herangtunet har ni hotellrom som denne jula er fullbooka. Gjennom hele året har de et belegg på litt over 60 prosent og så langt i år har de omsatt for 3,4 millioner. I 2013 hadde de gjester fra 26 nasjoner og denne jula besøker både amerikanere, franskmenn, nederlendere, nordmenn, indere og sveitsere hotellet.

– Både vertene og stedet er hyggelig. Maten er fantastisk og det er sjarmerende her sier Jerome Lanoy fra Paris som skal feire jul med familien på Herangtunet.

Fransk familie

GJESTER: Far Jerome Lanoy feirer jul med hele familien fra Paris på Herangtunet.

Foto: Sigrid Havig Berge / NRK

Robeerst forteller at et brasiliansk designblad har laget reportasje om hotellet. Det har også Turkey Airlines gjort, i tillegg til nederlandske og norske magasiner.

– Dette gjør at vi kan få gjester fra hele verden, sier han.

Familien forteller at de ikke får feiret jul i tradisjonell forstand, men at det er verdt å ofre dette for å kunne oppnå drømmen om å drive et hotell midt i skogen i Heggenes.

– Vi flytta for å få et eventyr, og det fikk vi, sier Robeerst.