NRK Meny
Normal

Her må du betale for å gå på ski

50 kroner koster en tur i skiløypa på Beitostølen. Svært betenkelig mener friluftsforeningen. Men skiløperne betaler gladelig for snøen.

På Beitostølen må skiløperne betale 50 kroner for en skitur. Det er første gang noen tar betalt for skituren. Årsaken er at kampen om tidligst mulig skiføre koster penger og skiløperne må ta sin del av regninga.

På Beitostølen koster det 50 kroner å gå på ski de første ukene av sesongen. Reporter: Geir Randby. Foto: Reidar Gregersen. Redigering: Juliane Kravik.

Det er første gang noen tar betalt for en tur i skiløypa. Men det gjør de altså på Beitostølen nå.

Miljøverndepartementet mener det ikke er lov. De viser til friluftsloven. Og friluftsforeningene er mer enn skeptiske.

– Dersom dette blir en kultur, at folk skal betale for skituren, da har vi en kjempeutfordring, sier Lasse Heimdal, som er generalsekretær i Friluftslivets Interesseorganisasjon.

Erik Østli, koordinator Beitostølen

Erik Østli mener det må være greit å ta betalt for skiløypene de har laget.

Foto: Reidar Gregersen

– Her er det en stripe på fem kilometer, som vi har laget og tatt kostnaden for. Da syns jeg det er greit at vi tar oss litt betalt, sier Erik Østli, som er arrangør på Beitostølen.

Konkurrerer om å tilby skiløyper

Dette kan bli utviklingen når konkurransen om å være først ute med å tilby skiløyper spisser seg til.

Skistedene konkurrerer om å få på plass noen kilometer med langrennsløyper så tidlig som mulig.

På Beitostølen er det da også bare i noen få uker nå, at man må betale for å gå på ski. Når den normale vinteren kommer med naturlig snø, da er det slutt på å betale for skituren.

Les også:

Beitostølen

Skiløperne på Beitostølen hadde ikke noe i mot å betale 50 kroner for skituren.

Foto: Reidar Gregersen

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Trafikkulykke i Gran

  En bil har kjørt av vegen ved Hoelslinna i Gran. Nødetater er på veg til stedet, men personen som var i bilen skal ha kommet seg ut, opplyser politiet.

 • Flugstad Østberg nummer tre

  Ingvild Flugstad Østberg fra Gjøvik ble nummer tre under dagens 10 kilometer klassisk i Finland. Hun var 17 sekunder bak Marit Bjørgen som vant. Charlotte Kalla ble nummer to.

  Ingvild Flugstad Østberg på Beitostølen
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Dårlig hopp for Kokslien

  Kombinertløperen Mikko Kokslien fra Lillehammer klarte ikke å nå opp i teten i dagens hopprenn i verdenscupen i Finland. Kokslien hoppet 121 meter og må starte hele 3.22 minutter etter lederen Akito Watabe i langrennet.