NRK Meny
Normal

Har du lyst til å sykle Birken?

To uker før Birkebeinerrittet mellom Rena og Lillehammer er det nå flere deltakere som sliter med å få solgt sine startnummer.

Birkebeinerrittet

28. august arrangeres Birkebeinerrittet 2010.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / SCANPIX

41 sekunder gikk det fra påmeldingen til årets Birkebeinerritt åpnet, til det var fulltegnet . Nå, to uker før rittet skal sykles, er det flere som har ombestemt seg når det gjelder deltakelsen i det drøyt ni mil lange rittet.

– Jeg trodde jeg skulle klare å kombinere rollen som småbarnspappa og å trene til Birkebeineren, men det gikk ikke, sier Glenn Ekhaugen fra Oslo.

Mange får kalde føtter

Og det er mange som har fått kalde føtter. Et kjapt søk på finn.no resulterer i nesten 50 treff på folk som vil selge sine startnummer i Birken.

– Det er noen som er litt overmodige når de melder seg på, sier daglig leder i Birkebeinerrittet, Tone Lien.

Hun sier at flere tusen deltakernummer skifter eier hvert år, og at det er mange grunner til det.

– Noen har kanskje tenkt de skal legge om livsstilen, men ikke klart det. Noen kan ha blitt skada, eller kanskje gravide. Det kan jo hende at noen har blitt frastjålet sykkelen sin også, ser hun.

(Saken fortsetter under bildet)

Daglig leder for Birkebeinerrittet, Tone Lien

Daglig leder for Birkebeinerrittet, Tone Lien, sier det er helt vanlig at folk får kalde føtter.

Foto: Bjørn Opsahl / NRK

Prøver igjen neste år

Glenn Ekhaugen har ikke fått noen telefon fra noen som er interessert i å kjøpe hans startnummer enda, men håper å få tilbake litt av startavgiften på 790 kroner.

– Jeg må vel kanskje gå ned litt på prisen, sier han.

Men årets nedtur får ham ikke fra å satse framover.

Jeg må vel melde meg på igjen til neste år. Forskyve målet mitt litt, sier han.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Biffbanden tatt på Gjøvik

    «Biffbanden» som har herjet i Oppland er tatt. TV2-programmet Åsted Norge viste mandag bilder av to menn som stjeler storfekjøtt fra butikker i Øyer, Harpefoss og Fåvang. De skal ha stjålet 90 kilo indrefilet fra fem butikker i Oppland, skriver TV2.no.

  • Trosholmen ordførerkandidat

    Nominasjonskomiteen i Lillehammer Arbeiderparti innstiller Ingunn Trosholmen som ordførerkandidat til kommunevalget i 2019. Trosholmen har tidligere vært varaordfører i Øyer og er i dag varaordfører i Lillehammer. Hun var åtte år ved Nansen Fredssenter.

  • Ja til felles barnevernstjeneste

    Nordre Land kommunestyre sa i går ja til å bli med i en felles barnevernstjeneste i Gjøvik og Land. 16 stemte for og 11 imot forslaget etter en fire timer lang debatt.