NRK Meny
Normal

Hamar-psykiater Breivik-sakkyndig

Hamar-psykiater Terje Tørrisen er foreslått som en av tre nye sakkyndige som kan bli oppnevnt for å vurdere Anders Behring Breiviks mentale helse en gang til.

Terje Tørrisen

Psykiater Terje Tørrisen var også sakkyndig i overgrepssaken i Alvdal.

Foto: SCANPIX/Morten Holm

Det skriver Aftenposten .

Psykiater Terje Tørrisen var også sakkyndig i overgrepssaken i Alvdal.

Påtalemyndigheten og bistandsadvokatene er blitt enige om hvilke tre sakkyndige de mener bør vurdere Anders Behring Breiviks mentale helse på nytt.

Det er ventet at Oslo tingrett på torsdag vil offentliggjøre om de vil oppnevne nye psykiatere eller ikke. De tre psykiaterne som ifølge Aftenposten er foreslått, er Agnar Aspaas, spesialist i psykiatri fra Tønsberg, Terje Tørrisen, spesialist i psykiatri fra Hamar og Jon Geir Høyersten, spesialist i psykiatri og dr.philos. fra Bergen.

-Jeg vet at jeg er blitt foreslått. Det er noe det er vanskelig å si ja til, og enda vanskeligere å si nei til. Dette er noe jeg nå må vurdere, sier Aspaas.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • To turistar redda ut av Rondane

  Ei snøskuterpatrulje frå Norges Røde Kors Hjelpekorps har henta ut to menn frå fjellet som hadde problem med å ta seg ned att på eigehand. Aksjonen starta rundt klokka 18.40 i ettermiddag, og båe skal vera i god form. Mennene vart henta ut frå Eldabu aust for Rondablikk.

 • Gangnes vil tilbake

  Skadeforfulgte Kenneth Gangnes trosser de medisinske rådene, og har bestemt seg for å gjøre et siste comeback i hoppbakken. Det melder NTB. Det er fjerde gang hopperen fra Kolbukameratene kjemper seg tilbake fra korsbåndsskade. Operasjonen i november var vellykket, og totningen ser for seg å være tilbake på ski til høsten.

  Nyoperert Kenneth Gangnes hjemme på Lillehammer
  Foto: Lars Erik Skrefsrud / NRK
 • Kjørte inn i bom ved tunnel

  Flere biler kjørte inn i en bom som gikk ned ved Teigkamptunnelen i Nord- Fron i kveld. Bommen gikk ned etter at en trailer fikk problemer inne i tunnelen. I følge politiet har traileren kommet opp i taket. Vegen er fortsatt stengt og trafikken omdirigeres.