NRK Meny
Normal

Giske lover å hjelpe Innlandet

Næringsminister Trond Giske lover nå å rette fokuset mot Innlandet for å hjelpe til å snu den negative næringsutviklingen i regionen.

Trond Giske og Knut Storberget på Takeda Nycomed

Trond Giske og Knut Storberget vil hjelpe Innlandet.

Foto: Bjørn Opsahl / NRK

Nærings- og handelsminister Trond Giske møtte i dag flere aktører med tilknytning til Takeda Nycomed i Elverum.

– Vi diskuterte to viktige ting for å legge til rett og se på nye aktører i Takeda sine lokaler. I tillegg diskuterte vi hvordan vi kan forsterke næringsutviklinga i Innlandet generelt, sier Giske.

Han kunne ikke love å finne nye aktører til eksisterende fabrikklokaler i Elverum, men Giske lover å rette blikket ekstra mot Innlandet.

– Skal vi få til noe i Elverum, er vi avhengie av private aktører, sier stortingsrepresentant Knut Storberget.

Innlandsstrategi

– Det var et veldig godt møte. Det var så godt at jeg faktisk ble tatt litt på senga, sier stortingsrepresentant Knut Storberget.

Han gir honnør til Elverum kommune som har tatt grep og opprettet ei arbeidsgruppe for å få til nye arbeidsplasser etter Nycomed.

Nycomed

Takeda Nycomed i Elverum legges ned og nær 300 mister jobben.

Foto: Helle Therese Kongsrud / NRK

Møtet tok også opp situasjonen i næringslivet generelt med Driften ved Sperre Jernstøperi avvikles som skal legges ned, og konsekvensene som følge at Södra Cell Tofte legges ned legges ned.

– Og ikke minst behovet for å få en Innlands-strategi som kan få til nye løft i regionen.

– Kan du konkretisere det?

– Det som er viktig nå, er at Regjeringen og andre fagmiljøer er villig å s på mulighetene for å lage en strategi. Det må vi bruke noe tid på. For Arbeiderpartiet blir det en sentral sak framover. Det dreier seg om rammevilkår for Innlandet, samferdsel og generell virkemiddelbruk for å få opp næring i skyggen av oljevirksomheten.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Ber om erstatning for fornærmet

  Bistandsadvokat Eva Frivold mener at mannen som er tiltalt for å ha voldtatt en kvinne i Trysil, bør betale henne mellom 175 000–200 000 kroner. Årsaken er lengde på den angivelige voldtekten som, ifølge kvinnen, skal ha vart i 60–90 minutter.

 • Vil ha fengsel for voldtektstiltalt

  Aktor la ned påstand om seks år fengsel for mannen som er tiltalt for en overfallsvoldtekt i Trysil i mars i år. Ifølge tiltalen skal mannen ha overfalt en kvinne på en parkeringsplass i Trysilfjellet og voldtatt henne. Han nekter straffskyld.

 • Nytt nei til gjenopptakelse

  Kommisjonen for gjenopptakelse av straffesaker har nok en gang sagt nei til å gjenoppta saken rundt brannen på Øvre Sukkestad gård i 2010.Det skriver avisa Oppland Arbeiderblad. Mannen insisterer på at han er uskyldig dømt.

  Brann Østre Toten
  Foto: Jon Harald Gjesdal