NRK Meny
Normal

Full jubel og sølv-fest på Lesja

Lesjingene hadde samlet seg til fest og jubelen sto i taket da det endelig ble OL-medalje til Tora i Sotsji. Moren til Tora var så spent at hun fulgte løpet fra bakerst i salen.

Kari Kjøde Enger

En som var spesielt spent underveis var moren til Tora, Kari Kjøde Berger (til høyre). Hun klarte ikke å sitte stille, og fulgte spent med på rennet fra bakerst i salen.

Foto: Arne Sørenes / NRK

Jubelen i klubbhuset til Dombås IL steg i takt med at Tora klatret oppover på resultatlista. En som var spesielt spent var moren til Tora. Hun klarte ikke å sitte stille, og fulgte med på rennet fra bakerst i salen.

Faren til Tora Berger, Trond Berger, var positiv allerede før start, selv om utgangspunktet ikke var det beste.

– 40 sekunder er ikke umulig. Vi håper på det beste, sa han.

Gamletrener Gunnar Brentdal hadde troen på Tora underveis i løpet, selv om hun lå litt langt bak.

– Når Tora lukter medalje går det unna. Da er hun utrolig god.

Ordførere, venner og familie

Rundt hundre lesjinger hadde samlet seg på Joratunet for å følge løpet. Både ordførerne fra Dovre og Lesja, familie og venner og idrettslag bet negler da Tora skjøt.

Under innspurten klappet hele klubbhuset "Tora, Tora" taktfast.

Etter en imponerende sisterunde sikret Tora OL-sølvet på jaktstarten. Hviterussiske Darja Domratsjeva var overlegen og tok gull.

Dette var artig. Jeg har vært med så lenge at jeg vet at ingenting er en selvfølge, men det meste er mulig!

Kari Kjøde Berger

– Sølv skal vi være fornøyd med. Det så ikke helt lyst ut underveis, men det gikk veldig bra. Alltid like morsomt å få en OL-medalje til bygda. Nå tror jeg hun klarer et gull også, sa tilskuer Juni Arnekleiv.

Skjøt feilfritt liggende

Tora Berger hadde et vanskelig utgangspunkt før dagens renn i OL i Sotsji. Det var sprinten søndag som var utgangspunktet for dagens jaktstart.

Lesja-jenta leverte feilfritt på liggende, men gikk for sakte i sporet i forhold til hviterussiske Darja Domratsjeva som ledet allerede halvveis i jaktstarten.

Tora bommet på det aller siste skuddet, men det samme gjorde Domratsjeva. Da Sølvmedalisten passerte Kuzmina, som lå på andreplass før siste stående, sto jubelen i taket på Lesja.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Tora Berger

Tora Berger starter 33,8 sekund bak leiaren Anastasiya Kuzmina på dagens jaktstart.

Foto: ODD ANDERSEN / Afp

Bommet på det første skuddet i OL

Tora Berger bomma på sitt fyrste skudd i OL, og fikk heller ikke helt opp toppfarten i de tøffe russiske løypene, og går ut som nummer ti på jaktstarten i dag.

På jaktstarten gikk hun ut 33,8 sekunder bak slovakiske Anastasiya Kuzmina som vant sprinten.

– Det ble en bom for mye i tillegg til at kroppen var tung. Avslutninga er grei og følelsen er god på sisterunden, så jeg henger ikke med hodet. Nå ser jeg fram til jaktstarten, sa Berger til NRK etter sprinten.

Folk i Lesja hadde møtt opp i hopetall for å følge Berger mot mål..

Rundt hundre lesjinger hadde samlet seg på Joratunet for å følge løpet. Både ordførerne fra Dovre og Lesja, familie og venner og idrettslag bet negler da Tora skjøt.