NRK Meny
Normal

– Vil øke stipend og studielån betraktelig

– Vi er også nødt til å ha et vegnett som gjør at folk kan dra på butikken uten å kjøre i stykker bilene sine, sier Morten Ørsal Johansen.

Se hva FrP mener om veitilbudet i Norge, hva de vil gjøre med alkohol i butikk og hvor mange studentboliger de vil bygge.

Politikk for dummies – Se hva Frp mener om veitilbudet i Norge, hva de vil gjøre med alkohol i butikk og hvor mange studentboliger de vil bygge. Foto / redigering: Reidar Gregersen

Ved forrige stortingsvalg var det rundt halvparten av velgerne under 30 år som ikke brukte stemmeretten sin. Hedmark og Oppland var med på å toppe denne statistikken.

Dette er en miniserie hvor vi møter politikerne på kafé. Se hva de mener om aktuelle temaer.

Skatt og avgifter

Fremskrittspartiet mener avgiftene og skattetrykket er høyt. De ønsker at skatten skal være så lav som mulig.

Avgifter er en direkte betaling for en tjeneste, men de avgiftene skal ikke være høyere enn det tjenesten koster.

Avgiftstrykket skal være så lavt som mulig, slik at hver enkelt får lov til å benytte pengene sine til det de selv ønsker.

Morten Ørsal Johansen

Sykehustjenester og helsetjenester skal være gratis. Frp mener det offentlige skal betale.

Senkning av skatt og avgifter gjør også at næringslivet får bedre råd til å få inn flere arbeidere. – Det er om å gjøre å få flest mulig i arbeid, sier Johansen.

Hvorfor skal en førstegangsvelger stemme Fremskrittspartiet?

– Vi vil ha helsetjenester som gjør at man kan bli frisk når man blir syk, en eldreomsorg som gjør at de gamle som har vært med på å bygge landet får en verdig eldreomsorg, sier han.

– Vi er også nødt til å ha et vegnett som gjør at folk kan dra på butikken uten å kjøre i stykker bilene sine. Og at butikken kan få lov til å levere varene sine både i Norge og ut over kontinentet. Det er det viktigste til å få et samfunn til å fungere.

Se hele samtalen med Morten Ørsal Johansen øverst i artikkelen.

Her er en smakebit av onsdagens kafébesøk med Karin Andersen

Se hva Karin Andersen i SV mener om blant annet studielån, bolig for unge og skatt.

Politikk for dummies – Se hva Karin Andersen i SV mener om blant annet studielån, bolig for unge og skatt. Foto / redigering: Reidar Gregersen