NRK Meny
Normal

Fortsatt rødgrønt i innlandet

Landets yngste påtroppende fylkesordfører Even Aleksander Hagen (27) (Ap) blir leder for en fortsatt rødgrønn koalisjon i Oppland. I Hedmark blir det fortsatt Ap/Sp-samarbeid.

Even Aleksander Hagen

LANDETS YNGSTE ORDFØRER ER KLAR: Even Aleksander Hagen (27)

Foto: Privat

Valglogo

Arbeiderpartiet fikk 40,8 prosent av stemmene under fylkestingsvalget i Oppland. Dette er 3,3 prosent lavere enn forrige gang, og gruppa blir dermed redusert fra 17 til 16 representanter.

SVs gruppe blir redusert fra to til en etter at oppslutningen gikk fra 3,9 til 3,1 prosent. Senterpartiet derimot fikk 19,4 prosent oppslutning, og øker gruppa fra fem til åtte. Venstre beholder sine to, og Kristelig Folkepartis beholder sin ene.

Dermed har Ap/SV/Sp/KrF-koalisjonen på 26 av de 37 representantene i fylkestinget i Oppland.

Høyre fikk en oppslutning på 14,2 prosent, og gikk dermed 3,6 prosent tilbake. Gruppa blir redusert fra sju til fem. Miljøpartiet de Grønne kommer inn med to representanter etter å ha fått 3,9 prosent oppslutning.

Fremskrittspartiets gruppe i fylkestinget i Oppland blir redusert fra tre til to mandater.

Styrket Ap/Sp i Hedmark

I Hedmark har det politiske samarbeidet mellom Ap og Sp blitt styrket etter at begge partiene har fått økt oppslutning og fått hvert sitt ekstra mandat inn i fylkestinget. Ap-gruppa øker fra 15 til 16, og Sp fra fem til seks.

Dermed har koalisjonen 21 av 33 representanter i fylkestinget i Hedmark.

Høyres gruppe blir redusert fra seks til fem, og FrP går ned fra tre til to.

SV og KrF beholder hvert sitt ene mandat, mens Miljøpartiet De Grønne rykker inn med en representant på fylkestinget.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • 137 dyr reddet ut i Ringsaker

  Totalt 137 dyr er reddet ut av driftsbygningen som raste sammen i Åsmarka i Ringsaker i Hedmark mandag. Politiet bekrefter at det ikke er flere levende dyr i det sammenraste bygget. Redningsmannskapene har i natt avsluttet arbeidet på stedet.

 • Fjøs har kollapset i Åsmarka

  Taket til et fjøs med over 100 storfe har kollapset i Åsmarka i Ringsaker. Det er uklart hvor mange dyr som har overlevd. Det pågår evakuering av dyra.

  Kart Åsmarka
 • – Listhaug må gå

  Hilde Ekeberg fra Oppland KrF og sentralstyremedlem i partiet, sier Erna Solberg nå må ta ansvar som regjeringssjef og rydde opp. Ekeberg mener KrFs vedtak om mistillit er riktig. – Listhaug har gått over streken, sier hun.

  Hilde Ekeberg