Hopp til innhold

Miljøpartiet støtter blått styre i Gran

Miljøpartiet De Grønne har i løpet av helgen gjort helomvending og inngått en valgteknisk avtale med Gran Bygdeliste, Høyre og FrP.

Trygve Brandrud og Willy Westhagen

ORDFØRER: Willy Westhagen (til høyre) blir ordfører i Gran kommune. Her sammen med Trygve Brandrud under et valgmøte før årets kommunevalg.

Foto: Helle Therese Kongsrud / NRK

Det betyr at Willy Westhagen fra Bygdelista blir ordfører i hadelandskommunen.

I en pressemelding skriver Miljøpartiet De Grønne at de mener å ha fått gjennomslag for mer av sin politikk enn det de lå an til å få i et samarbeid med Arbeiderpartiet, SV og den uavhengige representanten Einar Ellefsrud.

Kristin Sværd fra MDG sier at nettopp det at tidligere FrP-politikeren Einar Ellefsrud skulle være med i samarbeidet ble vanskelig for dem og førte til at de skiftet side.

– Det kom inn et uavhengig medlem i konstellasjonen. Vi ble ikke tatt med riktig i alle forhandlinger, og vi følte at det ble en situasjon som lignet litt på «David og Goliat». Og da innså vi vel kanskje at det ville bli litt vanskelig for oss å gjennomføre våre saker på den måten, sier Sværd til NRK.

Møter i helgen

Willy Westhagen fra Bygdelista sier han er glad for å bli ordfører og forteller at de har vært omfattende møtevirksomhet i helgen for å få til avtalen. Pressemeldingen om den nye politiske avtalen ble underskrevet søndag kveld og sendt ut til media så sent som klokka 0130 natt til mandag.

– Vi har hatt møtevirksomhet i hele helgen, og vi har sendt ut denne pressemeldingen som bekrefter hva vi har kommet frem til. Så det er vel ingen snuoperasjoner i vente på noen slag måte nå. Nå er nok dette spikra, sier Westhagen til NRK.

– Stort sett fullstendig medhold

En meget fornøyd Westhagen sier at alle detaljer i samarbeidsavtalen ikke er helt avklart, men at hovedtrekkene i en avtale er på plass.

Kristin Sværd fra Miljøpartiet mener de har kommet godt ut av det.

– Det er et sett med punkter som vi ønsker å gjennomføre, og som vi har fått i stort sett fullstendig medhold for i den konstellasjonen her. Men det viktigste for oss er å få gjennomført den politikk som vi har sagt til våre velgere at vi skal jobbe for, sier Sværd.

Samarbeidsavtalen for de politiske partiene i Gran.

UNDERTEGNET: Denne pressemeldingen ble undertegnet søndag av representanter for alle de politiske partiene som skal styre politikken i Gran kommune de kommende årene.