Mange flere dro til fjells i påska

Masse snø og flott vær lokket flere til påskefjellet i år. Størst vekst hadde Rondane med nær 70 prosent flere gjester enn i fjor.

Breheimen

ØKNING: Det strålende været og gode snøforhold lokket flere til påskefjellet. Her fra Breheimen med Jostedalsbreen.

Foto: Marius Dalseg Sætre / Den Norske Turistforening

Den Norske Turistforening har hatt en oppgang i antallet overnattinger på fem prosent sammenlignet med fjoråret. Totalt har det vært 13.500 overnattinger på DNT sin betjente hytter.

– Med disse besøkstallene kan vi nok en gang slå fast at påske i høyfjellet er en tradisjon som lever i beste velgående, sier Nils Øveraas, generalsekretær i DNT.

Størst vekst i Rondane

Og enkelte overnattingssteder opplevde en kraftig økning. Størst var den i Rondane med en vekst på 70 prosent.

På Bjørnhollia i Rondane har det nesten hver eneste dag vært dobbelt så mange gjester som året før.

– Vi er kjempeglade. Alt har gått på skinner. Det har ikke vært noen skader og det har bare vært glade mennesker, sier bestyrer Beate Øygarden.

Hun tror noe av populariteten skyldes at det er kort mellom hyttene og at det er lite værutsatt.

Svukuriset i Femundsmarka hadde 54 prosent flere gjester, Sylan i Trøndelag hadde 42 prosents økning mens Breheimen hadde 39 prosents økning.

Stabilt på Hardangervidda

Hardangervidda er det desidert mest populære påskefjellet med rundt 3000 overnattinger. Denne påska var omgangssjuke et skår i gleden. 49 personer ble fraktet ut fra hytter på Hardangervidda.

Les: Auke på DNT-hyttene trass i magesjau-påske

– Vi er selvfølgelig leie oss for at noen har blitt sjuke. Likevel er det godt å se at de aller fleste har holdt seg friske og har kunnet nyte fine dager på vidda. sier daglig leder i DNT Oslo og Omegn, Henning Hoff Wikborg.

Han skryter av innsatsen bestyreren har lagt ned.

– Den siste uka har vært veldig arbeidskrevende. Vi hadde noen døgn der vi vasket ned hytta både dag og natt, og måtte kjøre ut gjester. Men betjeninga har stått på som helter og jeg er veldig imponert over dem, forteller bestyrer Jan Tyssebotn på Sandhaug turisthytte.

Tallene gjelder fra og med palmefredag til til og med påskeaften i betjente hytter.