NRK Meny
Normal

Fikk en fugl gjennom vinduet

Det kan se ut som batman har fløyet gjennom vinduet til en familie på Ottestad i Stange, men syndebukken er en fugl.

Fugl fløy gjennom vindu, Ottestad

KNUSTE VINDUET: Fuglen overlevde hendelsen. Det er usikkert hva slags fugl det er, men familien tror det kan være en liten hauk, mens en fugleekspert heller mer mot en varsler.

Foto: Privat

Rita Skydsrud Rotbakken hadde akkurat kommet hjem onsdag ettermiddag og var på vei ut av bilen da hun og barna hørte at glass ble knust.

Omtåket

Hun trodde først at det var pyntegjenstander som hadde gått i gulvet på den delvis innbygde terrassen.

– Jeg sa at nå gikk lysestakene i gulvet, fordi vi har hatt en del problemer med fugler før, men da oppdaget sønnen min at et vindu var knust på verandaen. Vi gikk inn og der satt en fugl og så seg litt omtåket omkring.

Det lå glasskår rundt omkring på store deler av gulvet, og i det som var igjen av vinduet kunne man tydelig se omrisset av en fugl. Syndebukken sjøl kikket forvirret rundt seg.

– Fuglen kom seg raskt til hektene og kom seg ut av den delen av terrassen som er åpen. Det ser ut som den har klart seg bra, for den fløy fint etterpå og det er heller ingen blodspor etter den på gulvet, sier Skydsrud Rotbakken.

Mulig varsler

Men hva slags fugl var det så som fløy rett igjennom vinduet. Skydsrud Rotbakken er ikke sikker.

– Jeg sa med en gang at det er en ørn, fordi den hadde krummet nebb, men det var ikke det altså. Den er for liten til det, men kanskje det er en liten spurvehauk.

Organisasjonskonsulent hos Ornitologisk Forening, Morten Ree, tror det kan være snakk om en varsler, men sier han ikke er sikker siden bildet av fuglen er utydelig.

– Det er vanskelig å se, men det kan muligens være en varsler og det er de ytre stjertfjære som kan tyde på det. Fuglen har nok vært på småfugljakt og feilberegnet avstander og havnet gjennom vinduet. Det at vinduet ble knust har nok reddet livet til fuglen, sier Ree.

Skydsrud Rotbakken forteller at de aldri har opplevd å få en fugl gjennom vinduet før, og hendelsen etterlot seg ekstraarbeid i form av glasskår som måtte ryddes opp og vindu som måtte skiftes.