NRK Meny
Normal

Siste mulighet til å høre hele «Dagens Prøysen»

Har du gått glipp av «Dagens Prøysen»? Fram til 1. juli ligger alle innslagene tilgjengelig i nettspilleren vår.

Alf Prøysen med gitar

JUBILANT: Alf Prøysen ville fylt 100 år den 23. juli.

Foto: NTB scanpix

Ved nyttår startet vi serien «Dagen Prøysen». På grunn av rettighetsavtalen mellon NRK og Tono, ligger innslagene kun tilgjengelig i nettspilleren i seks måneder etter sendedato.

Det vil si at fra 1. juli, begynner innslagene å forsvinne, ett etter ett. Men du har fortsatt mulighet til å høre hele serien fra starten av.

HØR DEM HER: «Dagens Prøysen» i hele 2014

Spennende materiale

Audun Kristiansen

PROGRAMSKAPER: Audun Kristiansen.

Foto: Aud Ingebjørg Barstad / NRK

Det er Audun Kristiansen som lager serien om Alf Prøysen. Dette er NRKs hovedsatsing for å feire at diktereren fra Ringsaker ville fyllt 100 år i år. I prosessen har Kristiansen blant annet vært gjennom NRKs rikholdige arkiv for å finne tilbake til de øyeblikkene som mange husker fra radioen på 50,-60 og 70-tallet.

Men Kristiansen har også gravd frem endel ukjente historier og unike opptak som få har hørt tidligere.

Gjør seg klar for jubileum

I Ringsaker gjør folk seg klare til det store høydepunktet i Prøysen-året – Blåklokkevikua. Det er 23. juli som er selve jubileumsdagen og det skal feires med åpning av det nye Prøysenhuset. Da er det nøyaktig ett år siden grunnsteinen ble lagt ned.

Men feiringa fortsetter, i likhet med radioserien, fram til nyttårsaften.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Elg langs vegane

    Det er mykje elg som går langs vegane i både Hedmark og Oppland i ettermiddag. Vegvesenet ber bilistar vere obs på dyra, og seier det mellom andre stadar er elg ved vegen på Rv 3 i Gjøvik-området, Rv 4 ved Harestua og langs E6 ved Brumunddal.

  • Trafikken går sakte

    PÅ E6 mellom Kolomoen og Harmar er det saktegåande trafikk. Det er stor trafikk gjennom vegarbeidsområdet, og køen heng igjen etter oppryddinga ved Uthus i Stange tidlegare i ettermiddag.

  • – Oppløftende mange bruker kjetting

    Statens Vegvesen har hatt intensive dekk- og kjettingkontroller av vogntog på svenskegrensa i Hedmark denne uka. Resultatene har vært oppløftende, til tross for noen grelle eksempler på glattføret onsdag, melder vegvesenet.