NRK Meny
Normal

Drapssiktet ektemann ble utvist i fjor

Både kvinnen som ble funnet drept på Hamar og ektemannen hennes, som nå er siktet for drapet, hadde fått avslag på asylsøknadene sine. De ble begge utvist fra landet i desember i fjor.

Bilder fra overvåkningskameraer, kvinne drept i Hamar

OVERVÅKNINGSBILDER: Politiet har gjennomgått mange overvåkningsbilder fra byen, for å kartlegge bevegelsene til paret.

Foto: Politiet

– De har fått sin utlendingssøknad prøvet. De fikk et avslag på søknaden om oppholdstillatelse fra utlendingsnemnda i februar 2012. De ble utvist ved endelig vedtak av UNE i desember 2013, sier politiadvokat i Hedmark politidistrikt, André van der Eynden.

Han forteller at politiet foreløpig ikke er kjent med alle detaljer rundt asylsaken.

– Det har kommet inn en omgjøringsanmodning i saken. Behandlingsstatus på den har politiet, per i dag, ikke helt oversikt over, sier han.

Fortsatt ikke funnet offerets klær

Tirsdag kveld ble det klart at politiet kan ha funnet barnevogna som de etterlyste. Politiet har bedt publikum om hjelp til å finne både barnevogna paret hadde med seg tidligere på dagen, og klærne som den siktede hadde på seg.

– Vi kan, på det nåværende tidspunkt, ikke bekrefte at dette er vogna vi lette etter. Det vi kan si, er at det trolig er den. Den har visse kjennetegn, og det er disse som gjør at vi mener at det trolig er rett vogn vi har funnet, sier politiadvokaten.

Det blir nå gjort tekniske undersøkelser av vognen. Den siktedes klær er fortsatt ikke funnet.

– Anmodningen til publikum står ved lag. Vi ønsker tips hvis noen kommer over klær på steder der de ikke regner med å finne det, for eksempel i søppeldunken sin, sier han.

Politiet etterforsker drap i Hamar

ETTERFORSKER: Politiet driver med både teknisk og taktisk etterforskning etter drapet. Nå står vitneavhør sentralt i etterforskningen.

Foto: Stein Schinstad

Klar prioriteringsliste på vitneavhør

André van der Eynden ønsker foreløpig ikke gå i detalj når det gjelder tekniske funn, hva mannen har forklart i avhør, eller hva politiet mener kan være motiv for drapet.

– Etterforskningen så langt tilsier ikke at det har vært noen medvirkere. Men det er en teori som politiet foreløpig ikke kan utelukke.

Mannen har ikke blitt avhørt de siste dagene, men vil bli avhørt på nytt i morgen. Politiet arbeider videre med taktiske og tekniske undersøkelser.

– Det er vitneavhør som står sentralt. Der har vi en helt klar prioriteringsliste for de menneskene vi ønsker å snakke med, sier han.