Drapssiktet avhøres i dag

Mannen som er siktet for drapet i Grue i forrige uke skal avhøres av politiet i dag. Politiet har frigitt navnet på den drepte kvinnen.

Mistenkelig dødsfall i Grue

DREPT: En kvinne ble forrige torsdag funnet drept i hjemmet sitt på Kirkenær i Grue kommune.

Foto: Odd Ragnar Lund

Politiet ble varslet onsdag ettermiddag om en mann som oppførte seg merkelig utenfor huset der kvinne i 60-årene ble funnet drept.

Mannen gikk barbeint fra innkjørselen til huset der kvinnen bodde. Han var barbeint, viftet med armene, skrek og ropte og var tydelig i ubalanse, mente personen som tok kontakt med politiet.

I dag slapp politiet navnet til den drepte kvinnen som er 63 år gamle Lillemor Laurenze Lie.

Avhør i dag

Politiet tok hånd om mannen, som i sin tur ble tatt hånd om av helsevesenet. Han ble senere siktet for drapet, men tilstanden hans har gjort at det ikke har vært mulig for politiet med noe avhør.

Iren Johnsen Dahl

AVHØRES: Iren Johnsen Dahl i politiet sier manne vil bli avhørt i dag.

Foto: Ann-Kristin Mo / NRK

– Jeg kan bekrefte at den siktede nå er i politiets varetekt. Etter planen skal han avhøres i dag. Han vil bli fremstilt for varetektsfengsling i morgen, sier politiadvokat Iren Johnsen Dahl til NRK.

– Har drapsvåpenet

Mannen er i slutten av 40-årene og skal ha bodd i huset der Lie ble funnet drept.

Politiet er fortsatt i gang med etterforskningen og har funnet kniven som ble brukt i drapet. Det skal ikke være aktuelt å sikte flere personer for befatning med drapet.

– Per i dag er det ikke noe i etterforskningen som tyder på at flere vil bli siktet, sier Dahl.

Kan ikke kommentere

Jan Erik Myrvold er mannens forsvarer. Han kan ikke kommentere saken.

– Jeg kan verken uttale meg om hvordan han stiller seg til siktelsen, eller hvordan tilstanden hans er nå, sier Myrvold.