NRK Meny
Dobbeltspor gjennom Hamar
Foto: Illustrasjon/Jernbaneverket / NRK

Dobbeltspor gjennom Hamar

Oppsummert

Diskusjonen rundt hvor det nye dobbeltsporet skal gå gjennom Hamar, er het. Fire alternativer ligger på bordet. Jernbaneverket ønsker en av de to vestlige.

 • Vil utrede jernbanebru i Mjøsa

  Jernbanedirektoratet vil at dobbeltspor på bru over Mjøsa i Hamar skal utredes videre. Det skriver HA. Kommunestyret har sagt enstemmig nei til brualternativet. Både det vestre og det østre alternativet skal utredes mer.

 • Nei til flere tog på Rørosbanen

  Jernbanedirektoratet slår fast at det er uaktuelt å øke antall togavganger på Rørosbanen de nærmeste åra. Det skriver Arbeidets Rett. Årsaken er at det ikke finnes tilgjengelige togsett. Lokaltrafikken rundt Trondheim og Bodø prioriteres.

  Tog på Rørosbanen
  Foto: Frode Meskau
 • Vedum vil ha jernbane i vest

  Senterpartileder Trygve Slagsvold Vedum vil at dobbeltsporet for ny jernbane i Hamar legges i den vestlige traseen. Det skriver HA. En trase her vil gi dobbeltspor til Hamar fortest mulig, sier han.

  Trygve Slagsvold Vedum i NRKs Retrodebatt 15.12.2016
 • - Trekvart seier for øst

  Fredag sa statsminister Erna Solberg at Høyre vil kjempe for dobbeltsporet jernbane gjennom Hamar i østlig trasé. Hamars varaordfører, Knut Fangberget, mener dette er en trekvart seier for øst, selv om det må legges fram flere utredninger om saken.

  Hamar Høyre med jernbanemøte
  Foto: Ola Bjørlo Strande / NRK
 • Redd utgreiing vil dryge avgjera

  Hamar-Ordførar Einar Busterud er positiv til at den austlege traseen blir sett på som ei reell løysing, men han er redd fleire utgreiingar vil ta tid.

  Einar Busterud
  Foto: Erlend Kester Moe / NRK
Jernbaneverket anbefaler å bygge dobbeltspor i strandsona i Hamar. De forkaster begge de to andre trasèalternativene.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Mulig streik kan ramme Gjøvikbanen

  En streik i Bane NOR kan ramme Gjøvikbanen, skriver OA. Mandag er det mekling mellom Spekter og LO Stat/YS hos Riksmekleren. Blir ikke partene blir enige innen midnatt natt til 27. februar, kan ansatte i Bane NOR bli tatt ut i streik.

 • Lillehammer tapte mot Sparta

  Lillehammer ishockey tapte 3–4 etter spilleforlengelse borte mot Sparta, i ettermiddagens kamp i sluttspillet. I sluttspillet gjelder det å være best av sju kamper. Tirsdag til uka venter oppgjør mot Storhamar på hjemmebane.

 • Veiby til topps i Numedalsrally

  Kongsvinger-kjøreren Ole Christian Veiby var den store forhåndsfavoritten i NM-løpet i Numedalsrally og gikk til topps.Han vant fem av åtte fartsetapper og hadde over 40 sekunders margin ned til Marius Aasen på andreplass.

  SEIERSMARKERING: Ole Christian Veiby vant Numedalsrally
  Foto: Simen N. Hagen