NRK Meny
Dobbeltspor gjennom Hamar
Foto: Illustrasjon/Jernbaneverket / NRK

Dobbeltspor gjennom Hamar

Oppsummert

Diskusjonen rundt hvor det nye dobbeltsporet skal gå gjennom Hamar, er het. Fire alternativer ligger på bordet. Jernbaneverket ønsker en av de to vestlige.

 • Nei til flere tog på Rørosbanen

  Jernbanedirektoratet slår fast at det er uaktuelt å øke antall togavganger på Rørosbanen de nærmeste åra. Det skriver Arbeidets Rett. Årsaken er at det ikke finnes tilgjengelige togsett. Lokaltrafikken rundt Trondheim og Bodø prioriteres.

  Tog på Rørosbanen
  Foto: Frode Meskau
 • Vedum vil ha jernbane i vest

  Senterpartileder Trygve Slagsvold Vedum vil at dobbeltsporet for ny jernbane i Hamar legges i den vestlige traseen. Det skriver HA. En trase her vil gi dobbeltspor til Hamar fortest mulig, sier han.

  Trygve Slagsvold Vedum i NRKs Retrodebatt 15.12.2016
 • - Trekvart seier for øst

  Fredag sa statsminister Erna Solberg at Høyre vil kjempe for dobbeltsporet jernbane gjennom Hamar i østlig trasé. Hamars varaordfører, Knut Fangberget, mener dette er en trekvart seier for øst, selv om det må legges fram flere utredninger om saken.

  Hamar Høyre med jernbanemøte
  Foto: Ola Bjørlo Strande / NRK
 • Redd utgreiing vil dryge avgjera

  Hamar-Ordførar Einar Busterud er positiv til at den austlege traseen blir sett på som ei reell løysing, men han er redd fleire utgreiingar vil ta tid.

  Einar Busterud
  Foto: Erlend Kester Moe / NRK
Jernbaneverket anbefaler å bygge dobbeltspor i strandsona i Hamar. De forkaster begge de to andre trasèalternativene.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Ny spiller til Storhamar

  Storhamar ishockey har mandag signert 24 år gamle Phil Marinaccio fra Canada. Det skriver klubben på sine nettsider. Trener Fredrik Söderström sier at kanadieren er en ung, ambisiøs spiller med et interessant potensiale. Storhamar topper eliteserien etter at det er spilt 13 kamper.

  Storhamar
  Foto: TV 2
 • Utforkjøring i Garmo

  En personbil kjørte utfor vegen i Garmo ved 11.45-tida i formiddag. Ifølge politiet var det en person i bilen. Vedkommende skal ha smerter i en fot. Nødetatene er på veg til stedet.

 • Store mengder overgrepsbilder

  I dag startet rettssaken mot en mann fra Vest-Oppland som er tiltalt for gjentatte overgrep mot barn, blant annet et familiemedlem. Hun skal ha vært tre år da overgrepene startet. Mannen skal ha hatt over 500 000 bilder av overgrep mot barn.