Hopp til innhold

– Hvor viktig er det at vi lager all maten sjøl?

Den sittende landbruksministeren møter en tidligere landbruksminister til debatt, og hvor er det mer natulig å møtes enn i et fjøs i Sør-Fron?

Studio / Kalving / Kalver i fjøset

Med kalvar, kyr og mjølkerobot som tilhøyrarar møtes to av landets mest engasjerte landbrukspolitikarar til debatt.

En kjøttskjærer mot en kornbonde. En odelsgutt mot en gårdbruker. En sittende landbruksminister mot en som har gått av. Klokka 15.10 tirsdag møter Jon Georg Dale og Trygve Slagsvold Vedum til debatt.

På noen ustabile halmbunter, med Staslin og Dagros som spente tilskuere, møtes de to landbrukssluggerene til meningsutveksling.

– Det blir en landbruksdebatt der vi prøver å trekke de store linjene. En debatt som jeg håper vil være forståelig for de fleste, sier debattleder Reidar Kjæstad.

Blant spørsmålene de to må ta stilling til er hvor viktig det egentlig er at vi lager all maten vår sjøl, og kor viktig det er å ha landbruk over heile landet.

#NRK Fjos

Både Dale og Vedum hadde veldig lyst til å besøke fjøset på Ulberg gård og debattere landbruk. Du kan stille spørsmål i chatten på nettsida til NRK Fjos, eller bruke #nrkfjos på Twitter.

I To uker denne høsten blir vi bedre kjent med dyra og livet i fjøset på Ulberg gård i Sør-Fron. Døgnet rundt følger vi dem, for å vise fram livet i fjøset med sine idylliske og hjerteskjærende sider.