NRK Meny
Normal

Bortviste sju menn fra Oktoberfestival

Politiet har måttet ordne opp i mye ordensforstyrrelse i Hedmark og Oppland i løpet av natta. Til sammen sju menn ble bedt om å forlate en festival i Brandbu i Gran.

Blålys

MANGE UTRYKNINGER: Det har vært en travel natt for politiet, spesielt i Vestoppland, der de flere ganger har måttet roe ned festdeltakere.

Foto: Kristian Kirk Mailand/Maimento / colorbox.com

Det har vært en travel natt til søndag for politiet i Hedmark og Oppland med mye ordensforstyrrelse i forbindelse med fester.

Kom tilbake

Sju menn ble bortvist fra Oktoberfestivalen i Brandbu i Gran. Ved 23-tida ble tre menn bedt om å forlate området på grunn av beruselse og plagsom oppførsel.

En av de tre valgte å komme tilbake til festen, og fikk nok en gang beskjed om å forlate festivalen. Mannen i 30-årene vil bli anmeldt for ikke å ha hørt på politiets oppfording om å holde seg borte.

Senere på natta, ved 02.30-tida, ble fire menn bortvist på grunn av beruselse og uønsket adferd på området.

Dempet musikk og feststøy

Politiet i Vestoppland måtte en tur til Beitostølen og fjerne en mann i 30-årene som også blir anmeldt for ordensforstyrrelse.

En mann i 50-årene ble bortvist fra Gjøvik sentrum på grunn av beruselse og uønsket adferd. Politiet måtte også ta seg en tur til en leilighet etter klager om høy musikk. Festdeltagerne ble bedt om å dempe musikken. Også på Kolbu måtte politiet rykke ut og be festglade folk om å dempe musikk og støynivået, slik at naboene fikk nattero.

Det har også vært mye bråk i Tynset sentrum i natt. Ifølge politiet var det store ordensproblemer og flere personer skal ha blitt skadet i slåsskamper.