Birken kan slå tidsrekord

Borghild Løvset vant eliteklassen for kvinner i Birkebeinerrittet, med syv minutter bedre tid enn i fjor. – Dette er et år med mye gode tider, sier arrangør.

Borghild Løvset

VINNER: Borghild Løvset rekker hendene i været og jubler for ny personlig rekord og seieren i eliteklassen for kvinner i årets Birkebeinerritt.

Foto: Andreas Skeide

– Det er mye tørrere og bedre forhold i år enn i fjor. Det synes på tidene til folk, sier Ingunn Rønningen Kleven, informasjonsansvarlig for Birkebeinerrittet.

Det kan Borghild Løvset skrive under på. Hun vant eliteklassen for kvinner med tiden 3.05.04. Det er syv minutter bedre enn tiden hun syklet på i fjor.

– Syv minutter er veldig mye, sier Kleven.

Løvset selv påpeker at løypa var mye tørrere og lettere i år, sammenlignet med i fjor.

– Det er bare å nyte dagen, stråler hun etter å ha syklet 92 km fra Rena til Lillehammer.

Mange personlige rekorder

Kleven forteller at deltakerne som kommer i mål smiler fra øre til øre og er strålende fornøyd med egen innsats.

Fredrik Solbu Jullumstrø

INFORMASJONSANSVARLIG: Ingunn Rønningen Kleven.

Foto: Fredrik Solbu Jullumstrø / NRK

– Det er mange personlige rekorder i år, sier hun.

NRK meldte tidligere i dag at Lars Berger slo resten av skiskytterlandslaget med tiden 2.49.31. Lesjingen deltok ikke i rittet i fjor, men den beste tiden i klassen han skulle deltatt i, menn 30-34, var nærmere seks minutter dårligere enn tiden skiskytteren sykla på.

– Det blir nok mye gode tider i år, sier Kleven, men påpeker at det er for tidlig å si om Birken slår gamle tidsrekorder.

Klever forteller at folk er tørre når de kommer i mål. Hun sier at det er mange år siden det har vært så godt føre og at det er grunnen til at det er så stort tidshopp mellom fjorårets ritt og årets.

Borghild Løvset

GLAD: Borghild Løvset mottar blomster etter å ha vunnet eliteklassen.

Foto: Andreas Skeide

Fornøyd vinner

Det var bare såvidt årets eliteklassevinner i det hele tatt stilte på målstreken. Løvset ble skadet i Vasaloppet og fikk godkjennelse til å stille av legen for få dager siden.

– Jeg nyter seieren. Dette har jeg jobbet hardt for, gliser vinneren stolt.

Hun mener at seieren smakte ekstra godt og er svært fornøyd med tiden hun syklet inn på.