NRK Meny
Normal

Birken kan få millionkrav mot seg

Birken kan få krav på ti millioner kroner mot seg etter avlysningen lørdag. Dagens Næringsliv skriver tirsdag kveld at Skiforbundet skal ha et møte om hva som skjedde da rennet ble avlyst.

Birkebeinerrennet

Delte meninger om Birken-avlysningen. Nå skal Skiforbundet se på hele saken.

Foto: Simen Sveen / NRK

Utviklingsleder i Norges Skiforbund, Per Nymoen sier til Dagens Næringsliv at Birken-avlysningen lørdag minner om det som skjedde under et Norgescup-renn i Surnadal i 2010 da deltakerne fikk igjen halvparten av startkontingenten.

DN sammenlikner Surnadal-avlysningen med Birkenavlysningen lørdag, og skriver at været på renndagen i Birken, i likhet med rennet i Surnadal, ble varslet god tid i forvegen, og at Birken-deltakerne dermed kan ha krav på 50 prosent refusjon av startkontingenten.

17.000 deltakere hadde meldt seg på til årets Birkebeinerrenn og betalt 1.200 kroner hver i startkontingent.

Artikkelen fortsetter under.

Intervju med rennleder for Birkebeinerrennet Sølvi Amundsen Aas.

Norges Skiforbund (NSF) bekrefter overfor avisa at de skal ha en møte om hva som skjedde under Birken, og se på bestemmelsene som gjelder avlysning av renn.

Birkebeinerrennet 2014 ble avlyst renndagen på grunn av sterk vind og storm i kastene. Men avlysningen var likevel omstridt , og mange gikk over fjellet fra Rena til Lillehammer på eget ansvar.

Birkebeinerrennet

Fra Birkebeinerrennet i fjor.

Foto: Knut Sveen / NRK

Surnadal-avlysningen

Per Nymoen mener ifølge DN at Birken-avlysningen minner om det som skjedde i Norgescup-rennet i Surnadal for fire år siden.

I Surnadal ble det ifølge DN ei uke før rennet meldt 20 minusgrader på renndagen. Arrangøren lot likevel 600 juniorløpere holde seg klare til å gå rennet, men avlyste det likevel samme dag.

Den gangen ble det klaget til Skiforbundet på at rennet burde ha vært avlyst før renndagen fordi man ventet at det skulle bli kaldt.

Skiforbundet ga klagerne medhold og konkluderte med at kulda hadde vært varslet i lang tid og ikke kunne betraktes som plutselig oppstått.

Utviklingsleder Per Nymoen sier til DN at Birken-saken er ganske komplisert og vil ikke kommenterer den ytterligere før den er tatt opp i Skiforbundet.

Birkebeinerrennet 2014 ble avlyst. Det er andre gang i historien at rennet har blitt avlyst.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND