NRK Meny
Normal

Betaler 8,5 millioner for å se Mjøsa

GJØVIK (NRK): På få måneder har Gjøvik blitt svært attraktiv på boligmarkedet. Markedet er så lovende at nye investorer fra Oslo og Tromsø nå vil satse på mjøsbyen.

Tordenskjolds hage, Gjøvik

ALLE VIL TIL GJØVIK: 36 av de 40 leilighetene i dette bygget er solgt til nå. Og det planlegges 80 nye leiligheter i samme område.

Foto: Eiendomsmegler 1

Prisene på boliger i Hedmark og Oppland ligger over landsgjennomsnittet. Det bekrefter boligprisstatistikken til Eiendom Norge som ble offentliggjort i dag. Og de siste månedene så er det Gjøvik som har den høyeste boligprisveksten.

– Vi opplever at etterspørselen er større enn tilbudet akkurat nå, og det gjør jo noe med prisene, sier Camilla Hveem, daglig leder i EiendomsMegler1 på Gjøvik.

Camilla Hveem, daglig leder, EiendomsMegler1 Gjøvik

STORT PÅTRYKK: Daglig leder i EiendomsMegler 1, Camilla Hveem sier etterspørselen er større enn tilbudet på Gjøvik akkurat nå.

Foto: Thor Henning Lerstad / NRK

Til våren står et nytt leilighetsbygg i byen ferdig med to toppleiligheter med en prislapp på 8,5 millioner kroner. Den ene leiligheta er allerede solgt.

Tar innpå Hamar og Lillehammer

– Gjøvik nærmer seg Hamar og Lillehammer som et attraktivt bosted, sier Hveem.

Markedet er så lovende at nye investorer fra Oslo og Tromsø nå vil satse på Gjøvik.

– På det nye prosjektet så ser vi at det er krefter utenfra Gjøvik som tør å satse og som har tro på markedet på Gjøvik. Det gjelder spesielt leiligheter. Det er veldig positivt for Gjøvik som by at også andre har fått opp øynene for området, sier Hveem.

Også i kommunen merkes utviklingen.

– Det er stor interesse og vi merker at behovet for leiligheter nå er stort, sier byggesaksbehandler på Gjøvik, Kristin Søhagen Nilsen.

Hun merker at mange både studenter og andre er på boligjakt i byen.

Les også:

Mjøsutsikt selger

Tidligere i sommer ble det satt rekord for salg av eneboliger på Gjøvik.

– Spesielt de siste årene så har det vært en veldig god prisutvikling på eneboliger, sier Hveem.

Tordenskjolds hage, Gjøvik

MJØSA SELGER: Denne utsikten koster 8,5 millioner kroner.

Foto: Eiendomsmegler 1, Gjøvik

Men leiligheter, ikke minst med takterrasse og et glimt av Mjøsa, selger altså aller best.

– Det er jo sånn at hvis du vil bo sentralt, så får du ikke utsikt i andreetasje. Du må opp på toppen for å se Mjøsa, og det er vi opptatt av på Gjøvik, smiler Hveem.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Svenkerud ny leder Innlandet Høyre

  Lise Berger Svenkerud fra Våler er nominert som leder av det nye Innlandet Høyre som skal erstatte de gamle fylkespartiene. Magnhild Huseby Bolstad fra Sør-Aurdal blir første nestleder og Kai Ove Berg fra Ringsaker andre nestleder.

  Lise Berger Svenkerud, leder i Hedmark Høyre
  Foto: Lars Erik Skrefsrud / NRK
 • Høyesterett avviser avskjedssak

  Stein-Robin Kleven Bergh får ikke prøvd avskjedssaken sin for Høyesterett, ifølge Glåmdalen. Kleven Bergh ble avskjediget fra politiet i 2015 etter å ha kommet med uttalelser om politikere som ble oppfattet som rasistiske.

 • Garasjebrann i Mesnalia

  Laster Twitter-innhold