NRK Meny
Normal

Beslagla store mengder GBL

Fire polakker og nordmenn er pågrepet og varetektsfengslet etter en større narkoaksjon i Gjøvik 25. januar, der et større parti GBL ble funnet.

GBL-beslag

GJORDE STORT BESLAG: Politiet fant store mengder GBL under aksjonen i Gjøvik. Dette er kun deler av beslaget.

Foto: Innlandet politidistrikt

Tre av disse ble tatt 25. januar, mens den fjerde ble pågrepet på et senere tidspunkt.

Til sammen flere hundre liter GBL er beslaglagt under flere aksjoner de siste månedene.

– Vi har hatt dette miljøet under oppsikt siden i fjor høst, sier politiførstebetjent Pål Leonardsen i Innlandet politidistrikt.

Aksjonen i Gjøvik skjedde etter lengre tids etterforskning og spaning. Leonardsen vil ikke gå i detaljer om hvordan aksjonen 25. januar foregikk.

GBL brukes til framstilling av det narkotiske stoffet GHB.

Virksomhet i tre fylker

Noen av dunkene med GBL er funnet i Gjøvik, mens andre fant politiet i Hedmark og Oslo.

– Betyr det at de fire har samarbeidspartnere i disse to andre fylkene?

– Ja, det kan man si, men det betyr også at de har oppholdt seg i disse områdene, og vært i bevegelse mellom regionene.

– Dette miljøet er en blanding av nordmenn og polakker. Noen av polakkene er bosatt i Polen, andre i Norge, og de er i 30-40 årsalderen.

De tre som ble pågrepet 25. januar blir fremstilt for videre fengsling i Gjøvik tingrett i dag og i morgen, mens den fjerde personens varetektsperiode ikke utløper for i mars.

– Etterforskningen fortsetter videre, selv om vi nå syns at vi har det store bildet. To av de siktede har avgitt forklaringer som styrker vår oppfatning av hva som har skjedd.

– Så disse to har erkjent de faktiske fohold?

– Langt på veg, ja.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Helgesen i tenkeboksen

    Miljøminister Vidar Helgesen har ennå ikke avgjort om han vil anke avgjørelsen i Oslo tingrett i går der lisensjakta på ulv utenfor ulvesonen ble midlertidig stoppet. Han vil nå rådføre seg med Regjeringsadvokaten, opplyste han i Stortinget i dag.

  • Ulykke på riksvei 3

    To vogntog var involvert i en trafikkulykke på riksvei 3 i Elverum ved 10.25-tida. Ulykka skal ha skjedd da et vogntog kjørte inn i et annet vogntog, som deretter kjørte i grøfta. Ingen personer ble skadet. Det er redusert fremkommelighet på stedet.

  • Bil i grøfta på glatta

    En bil har kjørt av fylkesveg 30 ved Koppang. Ifølge politiet ble to personer lettere skadet, mens skadeomfanget for en tredje person foreløpig er uavklart. Det er glatt på stedet.