NRK Meny

Ber vitner melde seg

Politiet mener de har et godt bilde av hva som skjedde da en mann ble drept i Eidskog i helga. Allikevel vil de ha kontakt med flere vitner som kan sitte på viktige opplysninger.

Dødsfall i Tobøl i Eidskog

ETTERFORSKER VIDERE: Politet får hjelp av Kripos til å videre etterforsking av drapssaken på Tobøl.

Foto: Odd Ragnar Lund / NRK

Artikkelen er mer enn to år gammel.

Politiet etterforsker fortsatt for fullt etter at Ib Ronny Svenningsen ble drept på Tobøl i Eidskog i helga. 45-åringen ble funnet død ved sin bopel på fredag, og en mann i 30-årene ble senere siktet for legemsbeskadigelse med døden til følge.

– Etterforskningen går for fullt og vi prøver å få full klarhet i hva som skjedde på åstedet. Vi har fortsatt bistand fra Kripos og gjør kriminaltekniske undersøkelser for å danne et fullstendig bilde av hendelsesforløpet, sier politiadvokat Bjørn Erik Pettersen til NRK.

Det er foretatt en rekke vitneavhør, men politiet ønsker å komme i kontakt med nye vitner som kan sitte på sentrale opplysninger om hva som har skjedd.

– Vi har avhørt over 20 vitner, men vil gjerne ha kontakt med flere. De som har vært i området natt til lørdag og som kan ha sett eller hørt noe vil vi gjerne snakke med. Andre som kan sitte på nyttig informasjon vil vi også gjerne komme i kontakt med, sier Pettersen.

Den endelige obduksjonsrapporten er ikke klar, men siktede er så langt avhørt én gang og nekter straffskyld.

– Vi har et godt bilde av hvordan personen ble tatt livet av, men det vil jeg ikke si noe om nå. Per dags dato er det ikke aktuelt med flere siktelser.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND