NRK Meny
Normal

Her er logoen for Ungdoms-OL 2016

Logoen er utviklet av fire mediedesignstudenter på Høgskolen i Gjøvik. I dag ble det endelige resultatet høytidelig revet ut av gråpapir.

Logo Ungdoms-OL Lillehammer 2016

Mediedesignelevene Anja Rullestad, Marte Stensrud, Marianne Ågotnes og Live Andrea Sulheim har nå opprettet studentbedriften Malm Design, hvor de har som oppdrag å jobbe videre med den grafiske profilen for Ungdoms-OL på Lillehammer frem til 2016.

Foto: Monica Rikoll / NRK

Magne Vikøren

Magne Vikøren sier det har vært viktig å involvere ungdom i alle deler av Ungdoms-OL 2016, også på designfronten

Foto: Monica Rikoll / NRK

Denne våren ble studentene på bachelorstudiet i mediedesign på Høgskolen i Gjøvik utfordret av komiteen for Ungdoms-OL på Lillehammer 2016 om å komme med et forslag til logo for lekene.

Etter en intern klassekonkurranse fikk elevene Anja Rullestad, Live Andrea Sulheim, Marianne Ågotnes og Marte Stensrud oppdraget med å utvikle logoen.

I dag ble det endelige resultatet presentert, og det er muligens første gang en OL-logo avdukes ved å rives ut av gråpapir.

– Vi er ikke som OL i Sochi

Og avdukingen av OL-logoen fra gråpapir var ikke tilfeldig, ifølge Magne Vikøren, markeds- og kommunikasjonsdirektør i Lillehammer 2016.

– Vi er ikke en gjenskapning av OL i 1994, og vi er langt unna det som skjer i Sochi. Så vi har lagt vår ære i å gjøre dette litt annerledes.

Det var også derfor at OL-komiteen utfordret mediedesignelevene på Høgskolen i Gjøvik om å utvikle logoen i stedet for å henvende seg til et profesjonelle grafikere.

– Ungdoms-OL handler om læring og skal være for, med og av ungdom. Derfor ønsker vi å involvere de unge i alt det vi gjør, også med tanke på design siden vi har et så kompetent miljø på Høgskolen i Gjøvik, forklarer Vikøren.

Alle studentene på andre året på mediedesign var med i konkurransen om å utforme logoen og den grafiske profilen til Ungdoms-OL. Like før sommerferien ble det klart at seieren gikk til de fire jentene som nå har opprettet studentbedriften Malm Design.

Mediedesignelevene på Høgskolen i Gjøvik fikk i oppdrag å utvikle logoen til Ungdoms-OL på Lillehammer i 2016. I dag viste de frem resultatet.

Her rives logoen for Ungdoms-OL ut av gråpapiret.

– Jobbet dag og natt

Jentene vet ikke eksakt hvor mange arbeidstimer de har lagt ned i arbeidet med Ungdoms-OL på Lillehammer, men de har alle jobbet både dag og natt den siste tiden for å få alt klart til offentliggjøringen av logoen.

Men selv om logoen ble offentliggjort i dag er det fortsatt en del arbeid som gjenstår.

– I februar skal vi avduke hele den visuelle identiteten for Ungdoms-OL på Lillehammer, og den er vi ikke helt ferdig med ennå, sier Marianne Ågotnes.

Og arbeidet med Ungdoms-OL har gitt jentene god erfaring for å gå ut i arbeidslivet.

– Her har vi fått jobbe med en reel kunde som har klare retningslinjer for resultatet de ønsker og når det skal være klart. Så det er god erfaring, forklarer Marte Stensrud.

Selve logoen er utviklet etter retningslinjene fra IOC, og Norsk Designråd har vært involvert i framdriften av prosjektet.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Dark Room-dømt

  En 45 år gammel mann fra Hedmarken er i Sør-Østerdal tingrett dømt til fengsel i ti måneder for å ha lastet ned og spredt bilder og filmer med seksuelle overgrep mot barn. Mannen var også tiltalt for å ha forbrudt seg seksuelt mot en 12 år gammel jente i nær familie, men ble frifunnet på dette punktet. Navnet hans dukket opp i materiale i det såkalte Dark Room prosjektet.

 • Grøtsalget til værs

  Salget av grøt går rett til værs her i landet nå før jul. Det viser tallene fra TINE Meieriet Tretten, som kaller seg for Norges grøtfabrikk (bildet). Den 6. desember satte de produksjonsrekord på Tretten. Da produserte de for første gang over 100.000 kg grøt på en dag

  Verdens største grøtskje
  Foto: Olav Håland / TINE AS
 • Stadig færre gardsbruk

  Siden 1999 er to av fem gårdsbruk blitt lagt ned og 5 prosent av matjorda vår gått ut av drift, viser ferske tall fra Statistisk sentralbyrå (SSB). Det har blant annet vært en klar nedgang i antall gårdsbruk langs svenskegrensa i Hedmark.