NRK Meny
Normal

Anmelder jeger for skadeskyting

Norges Miljøvernforbund, med Kurt Oddekalv i spissen og Aksjonen Rovviltets Røst anmelder en jeger for å ha skadeskutt en ulv i Julussareviret.

Kurt Oddekalv

Norges Miljøvernforbund med Kurt Oddekalv i Spissen anmelder en jeger for skadeskyting av ulv.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / SCANPIX

Det var lørdag ettermiddag at en jeger skjøt etter en ulv som jaget hunden hans ved Julussareviret i Elverum. Det ble funnet blodspor etter ulven, men til tross for søk både lørdag ettermiddag og søndag, ble ulven ikke funnet.

Nå har Norges Miljøvernforbund og Aksjonen Rovviltets Røst anmeldt jegeren som skadeskjøt ulven.

Miljøvernforbundet skriver blant annet dette i sin anmeldelse:

Dette er et forsøk på overlagt drap av et kritisk truet rovdyr på et område der den er underlagt ekstra og spesiell beskyttelse.

Fra Norges Miljøvernforbunds anmeldelse

Julussareviret ligger innenfor ulvesonen og Miljøvernforbundet legger vekt på at jegeren selv valgte å ta en løs hund inn i et kjent ulverevir.

– Han tar da en kalkulert risiko og er da, om ikke kunnskapen om ulv svikter helt, forberedt på å ofre hunden sin

– Ikke dødelig såret

Ståle Sørensen hos Fylkesmannens miljøvernavdeling sa til Østlendingen på søndag at ulven trolig ikke ble dødelig såret av skuddet. Men dersom den skulle bli funnet død eller i en slik tilstand at den må avlives, vil den bli trukket fra på årets lisenskvote.

– Det blir den hvis vi mener at dyret har dødd eller er dødelig såret. For da er det irregulær avgang etter at vedtaket om lisensfellingen er fattet, sier han.