NRK Meny
Normal

Anklages for kuppforsøk mot Navarsete

Fylkesleder i Oppland, Ivar Odnes blir anklaget for å ha vært delaktig i et kuppforsøk mot Liv Signe Navarsete høsten 2012. – Jeg blir forundra og forbanna over påstandene, sier Odnes.

Ivar Odnes

Fylkesleder i Sp i Oppland, Ivar Odnes sier han blir forbanna over påstandene om at han skal ha stått bak et kuppforsøk mot Liv Signe Navarsete.

Foto: Silje Josten Lien / NRK

I følge Dagbladet skal Odnes ha ha ringt fylkeslederen i Østfold for å sondere støtte for å kaste Navarsete, og han skal ha sagt at sonderingen var godkjent av første nestleder Ola Borten Moe.

– Jeg blir forbanna!

Ivar Odnes bekrefter at han tok noen telefoner, men at samtalene dreide seg om partilederens håndtering av Sandra Borch-saken.

Odnes sier til NRK at påstandene om kuppforsøk er tatt ut av sin sammenheng.

Dagbladet skriver at generalsekretær i Senterpartiet, Knut M. Olsen har fått opplyst at samtalen fant sted like før den såkalte Dyrøy-saken sprakk i media . Odnes skal eksplisitt ha sagt at sonderingen var godkjent av Borten Moe.

Jeg blir forundra og forbanna over at det blir satt i gang ulike svertekampanjer for å øke konfliktnivået ytterligere i Senterpartiet.

Ivar Odnes, fylkesleder Oppland Sp

Odnes vil ikke spekulere i hvem som står bak det han kaller en svertekampanje.

Sp-leder Liv Signe Navarsete

Ivar Odnes avviser kupp-påstandene mot Sp-leder Liv Signe Navarsete.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

– Jeg velger å tolke dette som noe som blir veldig perifert i forhold til den prosessen som skal i gang nå. Jeg velger å se på den jobbensom skal gjøres nå i stedet for å spekulere i hvem som står bak dette her, sier Odnes til NRK.

Vil ikke spekulere

Han sier at påstandene om at han skal ha fått godkjennelse av Ola Borten Moe om et kuppforsøk ikke stemmer.

– Det er jo helt feil. Å ha kontakt med fylkesledere er jo ikke uvanlig, sier Odnes.

Han har ikke tenkt å gjøre noe med saken videre.

– Jeg registerer påstandene som er kommet, men har ikke tenkt å gjøre noenting. Jeg har fokus på jobben som skal gjøres her i Oppland. Nå skal vi få på plass en kandidat inn mot et nytt sentralstyre, sier Odnes.

Generalsekretær i Senterpartiet, Knut M. Olsen skriver til NRK i en mail at han ikke vil kommentere denne saken.

Les også:


SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Leide PR-hjelp til E6-kamp

  Regionrådene leide inn PR-byrå for å få fortgang i videre utbygging av E6 gjennom Gudbrandsdalen. Ifølge GD kom regningen på 380 000 kroner. Målet var å få E6 på dagsorden før behandlingen av Nasjonal Transportplan.

  Planter igjen ny E6 Sjoa
  Foto: Even Lusæter / NRK
 • I retten for overgrep mot småjenter

  Idag starter rettssaken i Gjøvik tingrett mot en 39 åring som er tiltalt for grove seksuelle overgrep mot 6 småjenter, blant dem hans egen niese. Aktor Thorbjørn Klundseter, har tatt forbehold om påstand om forvaring med en tidsramme på 12 år.

 • Hedmark slo Oppland i TV-aksjon

  Hedmark slo Oppland i TV-aksjon til Unicef. Vel 8.9 millioner kroner er kommet inn i Hedmark, mens i Oppland er summen til nå vel 8,1 million kroner. Beste kommune i Hedmark er Engerdal, mens innbyggere i Lesja ga mest i Oppland.

  Bøssa TV-aksjonen 2017
  Foto: Anette Torjusen / NRK