NRK Meny
Normal

Anklages for kuppforsøk mot Navarsete

Fylkesleder i Oppland, Ivar Odnes blir anklaget for å ha vært delaktig i et kuppforsøk mot Liv Signe Navarsete høsten 2012. – Jeg blir forundra og forbanna over påstandene, sier Odnes.

Ivar Odnes

Fylkesleder i Sp i Oppland, Ivar Odnes sier han blir forbanna over påstandene om at han skal ha stått bak et kuppforsøk mot Liv Signe Navarsete.

Foto: Silje Josten Lien / NRK

I følge Dagbladet skal Odnes ha ha ringt fylkeslederen i Østfold for å sondere støtte for å kaste Navarsete, og han skal ha sagt at sonderingen var godkjent av første nestleder Ola Borten Moe.

– Jeg blir forbanna!

Ivar Odnes bekrefter at han tok noen telefoner, men at samtalene dreide seg om partilederens håndtering av Sandra Borch-saken.

Odnes sier til NRK at påstandene om kuppforsøk er tatt ut av sin sammenheng.

Dagbladet skriver at generalsekretær i Senterpartiet, Knut M. Olsen har fått opplyst at samtalen fant sted like før den såkalte Dyrøy-saken sprakk i media . Odnes skal eksplisitt ha sagt at sonderingen var godkjent av Borten Moe.

Jeg blir forundra og forbanna over at det blir satt i gang ulike svertekampanjer for å øke konfliktnivået ytterligere i Senterpartiet.

Ivar Odnes, fylkesleder Oppland Sp

Odnes vil ikke spekulere i hvem som står bak det han kaller en svertekampanje.

Sp-leder Liv Signe Navarsete

Ivar Odnes avviser kupp-påstandene mot Sp-leder Liv Signe Navarsete.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

– Jeg velger å tolke dette som noe som blir veldig perifert i forhold til den prosessen som skal i gang nå. Jeg velger å se på den jobbensom skal gjøres nå i stedet for å spekulere i hvem som står bak dette her, sier Odnes til NRK.

Vil ikke spekulere

Han sier at påstandene om at han skal ha fått godkjennelse av Ola Borten Moe om et kuppforsøk ikke stemmer.

– Det er jo helt feil. Å ha kontakt med fylkesledere er jo ikke uvanlig, sier Odnes.

Han har ikke tenkt å gjøre noe med saken videre.

– Jeg registerer påstandene som er kommet, men har ikke tenkt å gjøre noenting. Jeg har fokus på jobben som skal gjøres her i Oppland. Nå skal vi få på plass en kandidat inn mot et nytt sentralstyre, sier Odnes.

Generalsekretær i Senterpartiet, Knut M. Olsen skriver til NRK i en mail at han ikke vil kommentere denne saken.

Les også:


SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Biffbanden tatt på Gjøvik

    «Biffbanden» som har herjet i Oppland er tatt. TV2-programmet Åsted Norge viste mandag bilder av to menn som stjeler storfekjøtt fra butikker i Øyer, Harpefoss og Fåvang. De skal ha stjålet 90 kilo indrefilet fra fem butikker i Oppland, skriver TV2.no.

  • Trosholmen ordførerkandidat

    Nominasjonskomiteen i Lillehammer Arbeiderparti innstiller Ingunn Trosholmen som ordførerkandidat til kommunevalget i 2019. Trosholmen har tidligere vært varaordfører i Øyer og er i dag varaordfører i Lillehammer. Hun var åtte år ved Nansen Fredssenter.

  • Ja til felles barnevernstjeneste

    Nordre Land kommunestyre sa i går ja til å bli med i en felles barnevernstjeneste i Gjøvik og Land. 16 stemte for og 11 imot forslaget etter en fire timer lang debatt.