NRK Meny
Normal

Ankesaken kan bli utsatt

Nye dokumenter i Øygard-saken kan gjøre at ankesaken som starter i dag kan bli utsatt kort tid etter retten settes, det skriver VG.no

Øygard anke

Rune Øygardens forsvarer, Mette Yvonne Larsen sier det er uholdbart at de har fått tilsendt nye dokumenter like før ankesaken mot den tidligere Vågå-ordføreren starter.

Foto: Lars Erik Skrefsrud / NRK

Lørdag fikk forsvarerne til Rune Øygard en rekke nye dokumenter.

–Det er helt uholdbart at vi ikke har fått flere av disse dokumentene før, sier forsvarer Mette Yvonne Larsen til VG.no.

HER KAN DU FØLGE RETTSAKEN FRA 09.00

Ny etterforskning

Etter at Rune Øygard ble dømt til fire års fengsel før jul, har politiet fortsatt å etterforske i saken. Etterforskningen skal dreie seg om gjennomgang av ulike mobiltelefoner som kommer fra den fornærmede jenta i saken, og hennes familie.

Resultatene av etterforskningen skal ikke ha vært klar før nå.

– Vi har mottatt en hel ringperm med dokumenter fra den 16. april. Mye av dette vet vi ikke en gang hvordan statsadvokaten vil bruke, sier Larsen til VG.no

LES ALT OM ØYGARD-SAKEN HER

Tar det opp med retten

Larsen bekrefter at politiet har gjort ulike funn på mobiltelefonene, men at materialet er så uoversiktlig at de som forsvarere ikke har fått satt seg inn i det.

Hun sier videre hun blir nødt til å legge fram denne problemstillingen for lagmannsretten når saken begynner mandag morgen.

– Det er i så fall noe jeg må ta opp med retten. Det som er på det rene er at vi ikke har fått nok tid til å gjennomgå de dokumentene vi har fått, sier hun til VG.no.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Brann i enebolig slukket

    Brannen i en enebolig i Stange i Hedmark er slukket. Beboer skal ha fått i seg litt røyk, og sjekkes av helsepersonell på stedet, opplyser politiet.

  • Brann i enebolig i Stange

    Det brenner i en vegg i en enebolig i Stange i Hedmark, melder politiet klokken 02.45 natt til lørdag. Det er ingen åpne flammer, men en del røyk. Brannvesenet er i gang med slukking. Ifølge politiet er det ingen personer i huset.

  • Mot kald helg

    Det blir stort sett kuldegrader i Hedmark og Oppland i helga, seier meteorologen. Laurdag blir det truleg skya med enkelte sludd og snøbyer, og det kan også bli tåke i låglandet. Men likevel kan vi vente nokre solgløtt inn i mellom. Søndagen blir det bra vêr ifølgje meteorologen.