NRK Meny
Normal

– Uheldig at vi prater om saken

Bistandsadvokaten til jenta som anmeldte ordfører Rune Øygard sier det er uheldig at saken nå prosederes så sterkt i media.

Nina Braathen Hjortdal

Nina Braathen Hjortdal er bistandsadvokat for jenta som anmeldte ordfører Rune Øygard.

Foto: Alexander Nordby

– Det er sørgelig at det blir sånn. Men jeg tror grunnen til at det blir slik er at dette handler om en betent politisk sak, sier bistandsadvokat Nina Braathen Hjortdal.

Advokatene til begge parter i saken har vært mye ute i media de siste ukene.

I helga sa Hjortdal til Dagbladet at de alvorlige overgrepene ordfører Rune Øygard står tiltalt for, handler om samleier.

– For å poengtere alvorlighetsgraden i denne saken så synes jeg det nå er viktig å si hva de seksuelle overgrepene faktisk handler om - nemlig at dette handler om gjentatte samleier.

Viste til vitneavhør

Bakgrunnen for utspillet er ifølge Hjortdal at forsvarer Mette Yvonne Larsen gikk ut i media og sa at det hadde vært foretatt circa 40 vitneavhør i denne saken. Og i disse avhørene så mente Larsen at det ikke hadde kommet fram noe som hun kunne se styrket saken til Hjortdals klient.

Rune Øygard

Rune Øygard er siktet for å ha hatt seksuell omgang med en mindreårig jente.

Foto: Geir Olav Slåen / NRK

– Jeg syntes dette var underlig fordi 18 av de 40 vitneavhørene var avhør som ble tatt i forrige uke, og som vi ikke hadde fått tilgang til. Dessuten er disse vitneavhørene og interessen av de avhengig av øynene som ser, mener Hjortdal.

Ordfører Rune Øygard avviser alle beskyldninger om overgrep og nekter for å ha hatt seksuell kontakt med den unge jenta.

NRK har ikke fått kontakt med forsvarsadvokat Mette Yvonne Larsen i dag.

LES OGSÅ:

Støtter fortsatt Øygard

I morgen skal kommunestyret i Vågå konstitueres.

Vågå Arbeiderparti står fast på at de ønsker overgrepssiktede Rune Øygard tilbake på jobb når sykmeldingen løper ut.

Nestleder i partiet, Odd Erik Sveen sier til NRK at de imidlertid ser at sykmeldingen kan dra ut. Derfor vil de velge en setteordfører når de har medlemsmøte i kveld.

Han vil ikke si hvem denne kandidaten er før dette møtet.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • OL-bronse til Johansson

    Robert Johansson fra Lillehammer tok bronsemedalje under hoppkonkurransen i stor bakke i Pyeongchang

  • Kollisjon i Våler

    To biler har kollidert ved Bråten i Våler like ved svenskegrensa ved 10.30 tida. En person er sendt til sjukehus med lettere skader.