NRK Meny
Normal

– Tror Norge får OL i 2022

Tidligere OL-direktør Petter Rønningen mener kombinasjonen Oslo-Lillehammer står svært sterkt internasjonalt, og at Norge får OL i 2022.

Tidligere OL-direktør Petter Rønningen mener kombinasjonen Oslo-Lillehammer står svært sterkt internasjonalt, og at Norge får OL i 2022.

Rønningen tror Norge får OL i 2022

Tidligere OL-direktør Petter Rønningen og nåværende Lillehammer-ordfører Espen Johnsen tror begge at Norge får OL i 2022. Rønningen mener kombinasjonen Oslo-Lillehammer er vanskelig å slå, mens Johnsen tror på en bred politisk oppslutning til en OL-søknad.

– Et OL i 2022 vil blant annet sørge for fortgang i utbygging av både jernbane og E6, tror Johnsen.

Espen Johnsen, ordfører i Lillehammer

Lillehammer-ordfører Espen Johnsen.

Foto: Nikolas Gogstad-Andersen / NRK

Petter Rønningen var OL-direktør i Lillehammer. Etter det har han hjulpet såvel Vancouver som Sotsji med å få sine OL-søknader gjennom nåløyet.

– Jeg tror at en søknad fra Oslo og Lillehammer vil ende med OL i 2022, sier Rønningen.

Rønningen tror IOC nå vil ha slutt på pengesløsinga som russiske Sotsji står for. Prislappen der blir på over 300 milliarder kroner.

IOC-medlem Gerhard Heiberg mener Oslo's valg av Kvitfjell og Hafjell som alpin-arrangør under OL i 2022, øker sjansene for at Norge får lekene. 
Han har allerede fått positive signaler fra sine kollegaer:

- Øker sjansene for Oslo-OL 2022

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Oppdatering ulykke E6

  En person kjøres til Lillehammer sykehus for kontroll/behandling etter trafikkulykken på E6 (Krekke). De øvrige er uskadd, veien er ryddet, melder politiet.

 • Blir kunstnerisk leder

  Ellen Horn blir ny kunstnerisk leder for Peer Gynt. Horn tiltrer i stillingen 1. mars, men skal jobbe mot forestillingen i 2019. Hun vil kombinere stillingen, som er en 50 prosents stilling, med jobben som skuespiller ved Nationaltheatret.

  Ellen Horn
  Foto: Gabrielle Graatrud/NRK
 • Tragisk uhell

  Politiet ser dødsbrannen på Breiskallen 8. februar, som et tragisk uhell. Boligen var overtent da nødetatene kom til stedet. En mann i 70-åra som bodde alene i huset, omkom i brannen. Det er ingen mistanke om at brannen skyldes elektrisk feil.

  Brann, Breiskallen
  Foto: Jorun Vang / NRK