Hopp til innhold

Oslo kan få hard kamp om OL av München

Den tyske byen ønsker å søke om vinter-OL i 2022.

Christian Ude

Münchens overborgermester, Christian Ude, sier at søknadspapirene til OL 2022 er klare. Her er han under oktoberfesten i byen i fjor.

Foto: FRANK LEONHARDT / Afp

München tapte kampen om å få arrangere lekene til sørkoreanske Pyeongchang i 2018, men tyskerne satser igjen på å få lekene fire år etter.

Og byen har mange gode kort på hendene. De har ikke hatt vinterleker siden Garmisch-Partenkirchen siden 1936, og sommer-OL i nettopp München i 1972.

Tyskland er en tungvekter internasjonalt, også innen idrett, og vil garantert ha mange venner i den olympiske familien.

– Vi har allerede søknadspapirene klare. De mangler kun en signatur og en dato, sier Münchens overborgermester, Christian Ude, til avisen Abendzeitung.

Endret konkurransesituasjon

Sjansene steg etter at sveitsiske Graubünden har gjort det klart at de ikke lenger kommer til å søke vinter-OL i 2022. Også USA og Frankrike har meldt fra at de ikke vil søke.

– Konkurransesituasjonen er dermed endret, og vi er meget interessert i en søknad, sier Ude, vel vitende om at søknaden for lekene i 2018 må styrkes.

Saken fortsetter under bildet

GERMANY-OLY-2018-IOC-MUNICH -

München søkte også om OL i 2018, men kom til kort.

Foto: PETER KNEFFEL / Afp

Dessuten må München gå en ny runde med Garmisch-Partenkirchen som medarrangør. Motstanden i byen som arrangerte de siste vinterlekene i Tyskland før andre verdenskrig, var stor sist.

Kun et knapt flertall i bystyret gikk med på å søke ved forrige korsvei.

Tungvektere i ryggen

Korte avstander til ulike arenaer og god infrastruktur kan bli Münchens fortrinn. Dessuten har de store konsern i ryggen. Både BMW og Siemens er blant flere som vil støtte Münchens kandidatur

Polske Krakow, Barcelona og Lviv i Ukraina er andre byer som planlegger å søke.

Siden lekene i 2018 skal arrangeres i Asia, regner de aller fleste med at vinter-OL i 2022 ender opp i Europa.

Skulle München få vinterlekene i 2022 vil det skrives historie. München vil da bli den eneste byen til å arrangere både vinter- og sommer-OL gjennom tidene.

Les også: Norefjell vraket som mulig OL-arena

Sportsnyheter

Flere cupbomber: – Den sjukeste cuprunden

Seks eliteserielag var virkelig i trøbbel, og tre av dem er ute av cupen allerede i andre runde. Kjelsås brukte bare 30 minutter på å ydmyke Stabæk, og Lillestrøm røk etter ekstraomganger.

Siste nytt

 • Langløpet Marcialonga kommer til Bodø

  Det verdenskjente langrennsløpet Marcialonga skal neste år ha premiere på nyvinningen Marcialonga Arctic Ski Race i Bodø. Det skal bli en årlig begivenhet.

  Marcialonga Arctic Ski Race er ment som søsterløp til det allerede etablerte Marcialonga-løpet i Italia som arrangeres for 50. gang i januar 2024.

  – Vi har hatt mange flinke nordmenn i løypene våre opp gjennom tidene og vi vil gjerne ha flere. Norge er verdens beste skinasjon, og vi vil bidra til å rekruttere flere unge skiløpere. Det tror vi Marcialonga Arctic Ski Race Norway kan bidra til, sier Marcialonga-sjef Angelo Corradini i en uttalelse.

 • Neville fikk sparken i Inter Miami

  Phil Neville er ferdig i MLS-klubben Inter Miami etter en lang rekke med svært dårlig resultater. Laget ligger nederst på tabellen i den østlige avdelingen.

  Inter Miami opplyste om nyheten på sine nettsider natt til fredag.

  Onsdagens 0-1-tap mot New York Red Bulls ble engelskmannens siste kamp som hovedtrener. Det var Miami-lagets tiende nederlag på de siste 13 kampene i MLS. Laget står med 15 poeng etter like mange kamper.

  I fjor tok Neville Inter Miami til sluttspillet. 46-åringen ble ansatt i den amerikanske klubben i januar 2021. Han kom fra jobben som manager for det engelske kvinnelandslaget.

  Inter Miami eies av Nevilles tidligere Manchester United- og England-lagkamerat David Beckham.

  (NTB)

  9X9LB2EYHIg
  Foto: AFP
 • Denver Nuggets tok første stikk

  Den serbiske basketstjernen Nikola Jokic var i form da Denver Nuggets innledet NBA-finaleserien med seier mot Miami Heat 104-93. På hjemmebane i Denver vartet Jokic opp med sin niende trippel-tosifret i årets sluttspill, da han avsluttet kampen med 27 poeng, 14 assists og 10 returer.

  Det var med på å føre laget til seier. Det er første gang Nuggets er i finalen i NBA-sluttspillet.

  Bam Adebayo ble Heats mestscorende med 26 poeng, mens Miami-lagets stjernespiller Jimmy Butler kun scoret 13 poeng i nederlaget.

  – Vi vil gjøre noen justeringer for å gjøre ting veldig annerledes til neste kamp, men vi skal være klare, sier Butler ifølge nyhetsbyrået AFP.

  Finalen spilles i best av sju kamper. Det neste oppgjøret avholdes også i Denver natt til mandag.

  (NTB)

  DVebsCHxN0s
  Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
NRK forklarer: Rasismeskandalen i Spania 02:41
Neste