NRK Meny
Normal

– Tror ikke på nytt Lillehammer-OL

Tidligere LOOC-direktør Petter Rønningen sier Lillehammer ikke har kapasitet til å mobilisere på samme måte som i 1994, en gang til.

Petter Rønningen

Tiligere OL-direktør Petter Rønningen sier et nytt Lillehammer-OL i 2022 er en urealistisk ide.

Foto: Dag Kessel / NRK

Gruppeleder i Lillehammer Høyre, Eivind Falk, sier at Lillehammer må søke alene hvis velgerne i Oslo sier nei til et OL i Oslo i 2022. Innbyggerne i Oslo skal stemme i OL-saken samtidig med stortingsvalget 9. september.

Med "Lillehammer" menes Lillehammer og de fire andre OL-kommunene Hamar, Gjøvik, Øyer og Ringebu.

Petter Rønningen er en tungvekter i den olympiske bevegelse og har også hatt store oppgaver for flere OL-arrangører etter Lillehammer-OL. Hans meninger veier tungt når OL står på dagsorden, og er også engasjert i forbindelse med eventuelle Oslo-leker.

– Klarer ikke å mobilsere

Rønningen vet bedre enn de fleste hva som kreves av en OL-arrangør. Nå heller han kaldt vann i blodet på de som nå tenker "et nytt Lillehammer-OL".

– Det er positivt at politikerne i Lillehammer er så offensive, men jeg er rimelig sikker på at Lillehammer ikke har kapasitet til å ta et slikt arrangement en gang til, og nå i disse tider.

– Hva tenker du spesielt på?

– Jeg tenker på transportkapasiteten og de nødvendige sikkerhetsoppleggene. Jeg tror heller ikke ikke vi klarer å mobiliserer alle de funksjonene som må ha dimensjoner for et OL, en gang til. Tenk bare på innkvarteringsløsningene; de eksisterer ikke lenger.

Tidligere OL-direktør Petter Rønningen

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

Video fra Hedmark og Oppland

Elena fra Lillehammer er opptatt av de små bedriftene
Nils Thore Jansson fra Finnskogen mener mye om mangt, særlig om politikere og sentralisering.
Bar Hassan fra Follebu skal stemme for første gang