NRK Meny
Normal

– Tror ikke på nytt Lillehammer-OL

Tidligere LOOC-direktør Petter Rønningen sier Lillehammer ikke har kapasitet til å mobilisere på samme måte som i 1994, en gang til.

Petter Rønningen

Tiligere OL-direktør Petter Rønningen sier et nytt Lillehammer-OL i 2022 er en urealistisk ide.

Foto: Dag Kessel / NRK

Gruppeleder i Lillehammer Høyre, Eivind Falk, sier at Lillehammer må søke alene hvis velgerne i Oslo sier nei til et OL i Oslo i 2022. Innbyggerne i Oslo skal stemme i OL-saken samtidig med stortingsvalget 9. september.

Med "Lillehammer" menes Lillehammer og de fire andre OL-kommunene Hamar, Gjøvik, Øyer og Ringebu.

Petter Rønningen er en tungvekter i den olympiske bevegelse og har også hatt store oppgaver for flere OL-arrangører etter Lillehammer-OL. Hans meninger veier tungt når OL står på dagsorden, og er også engasjert i forbindelse med eventuelle Oslo-leker.

– Klarer ikke å mobilsere

Rønningen vet bedre enn de fleste hva som kreves av en OL-arrangør. Nå heller han kaldt vann i blodet på de som nå tenker "et nytt Lillehammer-OL".

– Det er positivt at politikerne i Lillehammer er så offensive, men jeg er rimelig sikker på at Lillehammer ikke har kapasitet til å ta et slikt arrangement en gang til, og nå i disse tider.

– Hva tenker du spesielt på?

– Jeg tenker på transportkapasiteten og de nødvendige sikkerhetsoppleggene. Jeg tror heller ikke ikke vi klarer å mobiliserer alle de funksjonene som må ha dimensjoner for et OL, en gang til. Tenk bare på innkvarteringsløsningene; de eksisterer ikke lenger.

Tidligere OL-direktør Petter Rønningen