NRK Meny
Normal

– Sterkt berørte av drapet

Drapet i Hamar preger alle ved Ormseter statlige mottak. Kvinnen hadde familie ved asylmottaket og situasjonen går hardt inn på både beboere og ansatte.

Siv Kjelstrup

VANSKELIG: Regiondirektør i UDI, Siv Kjelstrup, sier at de ansatte ved Ormseter statlige mottak har noen tøffe dager i vente.

Foto: Kurt Sivertsen / NRK

Politiet og ansatte ved Ormseter statlige mottak har i dag jobbet med å informere beboerne ved asylmottaket. Drapet på en 27 år gammel kvinne i Hamar i går gjør at dagen har vært vanskelig.

– Både personale og beboere er alle sterkt berørt av denne tragiske hendelsen. Dette var et ungt menneske med familie i Norge, så dette er fryktelig tragisk, sier regiondirektør i UDI, Siv Kjelstrup, til NRK.

Kriseteamet koblet inn

Drapsoffer Hamar

VIL HA TIPS: Kvinnen ble sist sett på en buss fra Ormseter. Hun hadde med seg en barnevogn.

Foto: Politiet

Kvinnen ble funnet ved en lagerbygning i Hamar sentrum i går, og politiet etterforsker saken som et drap. Politiet gikk i dag ut med bilde av kvinnen for å få flere tips i saken. Den 27 år gamle kvinnen var fra Afghanistan og etterlater seg barn og familie ved mottaket.

Kriseteamet i Hamar kommune har i dag vært på mottaket for å hjelpe til i prosessen. Kjelstrup legger ikke skjul på at situasjonen er tung for de som jobber på Ormseter.

– Det blir tøffe dager fremover for personalet. De skal både bistå politiet og ta vare på beboerne i en vanskelig situasjon.

Se TV-reportasje her:

En 27 år gammel kvinne ble drept på Hamar.

– Ingen grunn til frykt

Politiet har ingen mistenkte i saken og prøver å kartlegge kvinnens bevegelser i Hamar fra hun gikk på bussen på Ormseter. Politiet fikk melding om den døde kvinnen kl 13.30 tirsdag. Hun hadde tidligere på dagen blitt meldt savnet av familien.

Drap på kvinne i Hamar

UNDERSØKER: Politiet og Kripos fortsatte undersøkelsene ved drapsåstedet i Hamar på onsdag.

Foto: Kurt Sivertsen / NRK

– Hun møtte ikke til en avtale, og da var det naturlig for hennes pårørende å etterlyse henne. Vi vet at hun var i Hamar sentrum før hun ble drept, sier politiadvokat Rolf Thoresen.

Han mener at det ikke noen grunn for befolkningen i Hamar til å være redde.

– Jeg har forståelse for at folk kan føle frykt, men det er 14 år siden forrige gang det var et drap i Hamar, så det er ingen grunn til å tro at dette er farlig for de som bor her, sier han.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Telys forårsaket røykutvikling

    Politiet i Innlandet mener det var uforsiktig bruk av telys som forårsaket røykutvikling i en leilighet i Gjøvik søndag morgen. Det oppstod ingen store skader i leiligheten, men politiet oppretter sak.

  • Røykutvikling i Gjøvik

    Politiet i Innlandet melder på Twitter søndag morgen at det er meldt om røykutvikling i en leilighet i Gjøvik. Alle personer skal være ute av leiligheten. Det skal være en del røyk, men politiet har ikke observert åpen ild.

  • Stoppet påvirket bilfører

    Under en trafikkontroll i Elverum sentrum søndag morgen, stoppet politiet en sjåfør som mistenkes for å ha kjørt i påvirket tilstand. Sjåførens førerkort er beslaglagt, og det blir opprettet sak, skriver politiet i Innlandet på Twitter.