NRK Meny
Normal

– Fornøyd hvis Northug går to renn

– Vi er ikke sikre på noenting når det gjelder Petter Northug, og er kjempeforøyd hvis han går to distanser under NM på Gåsbu.

Northug

Arrangøren av NM på ski i Vang er rfornøyd hvis Petter Northug går to renn på Gåsbu.

Foto: Grøtt, Vegard / NTB scanpix

Det sier leder i hovedstyret i Vang Skiløperforening, Gudbrand Skraastad.

Skraastad sier de også har fått beskjed om at kombinertløperen Magnus Moan trolig dropper NM på ski og heller prioriterter verdenscupen som han har en sjanse til å vinne.

Det var i dag det ble kjent at Petter Northug står over to NM-renn.

VG skriver at Northug dropper torsdagens 15 kilometer fri teknikk og klassisksprinten dagen etter. Etter planen vil han gå 30 kilometer med skibytte lørdag og kanskje stafetten søndag.

– Vi som arrangører, er godt fornøyd hvis Northug stiller til start i to renn, sier Skraastad.

Ski-NM junior, Gåsbu

Langrennsarenaen på Gåsbu.

Foto: Ola Bjørlo Strande / NRK

– Ikke sikre på noe

Gudbrand Skraastad sier de ikke er sikre på at Petter Northug går noen av NM-rennene.

– Vi er ikke sikre på noenting når det gjelder Petter Northug, så vi får bare avvente og se hva han finner på underveis. Hvis han har en antydning til å være litt snufsete, er det ikke sikkert han stiller fordi han prioriterer VM på ski. Og det skjønner jeg.

– Hva vil det kunne ha å si for publikumsinteressen hvis Northug ikke stiller i noen renn?

– Han bidar jo til på skape blest om arrangementet, ikke rent lite, så det er veldig positivt for oss hvis han stiller på duathlon og stafetten.

– Har dere fått beskjed om andre som ikke stiller?

– Den eneste eliteløperen vi har hørt om, er at kombinertløperen Magnus Moan eventuelt skal gå et verdenscuprenn den helga. Og det gjør han fordi han har muligheten til å vinne cupen sammenlagt.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Bil av veien på fv.51

    Bil har kjørt av veien på fv.51 Golsfjellet, på Opplandsiden av fylkesgrensen. Nødetater er på vei.

  • Flere politistillinger i Innlandet

    Innlandet politidistrikt har fått 41 nye stillinger for 2017. 20 av dem øremerkes etterforskning og forebygging, blant annet ved å følge opp nærpolitireformen og straffesaker bedre. 14 av stillingene skal gå til de tre geografiske driftsenhetene.

  • Vedtok Mjøssykehus

    Styret i Sykehuset Innlandet vedtok enstemmig at de vil ha et storsykehus ved Mjøsbrua. Advarslene mot å bygge en ny stor, offentlig arbeidsplass utenfor de største byene i regionen, ble ikke hørt av styret i Sykehuset Innlandet.