10 ulike blikk på politikk

Tonje Midtlie Hornkvern og de andre vi har snakket med er alle fra samme region, men deres politiske meninger spriker.

Tonje Midtlie Hornkvern

ELDREOMSORG: Tonje Midtlie Hornkvern tenker mye på de eldre når hun skal avgi sin stemme.

Foto: Arne Sørenes

Finner du en som ligner på deg?

Elena Avellán Steinstad som er interiørdesigner i Lillehammer, har småbedrifter og optimisme som sine viktigste saker. Hun liker også Erna Solberg veldig godt:

Elena fra Lillehammer er opptatt av de små bedriftene

Iren Carlstrøm som er bedriftseier i Kongsvinger, er opptatt av skole, helse og næringsutvikling. Jonas Gahr Støre er hennes statsminister-favoritt:

Hun driver eget hotell i Kongsvinger, og er opptatt av oppvekstvilkår og næringspolitikk.Hun har et klart budskap til politikerne.

Inga Marie Trøstaker er bonde i Fåvang. Hun vil ha et levende norsk landbruk og at yrket som bonde skal bli sett på som en god jobb:

Inga Marie Trøstaker har akkurat bygget nytt fjøs på Fåvang. Hun er opptatt av å bevare et levende norsk landbruk.

Henrik Brinck Hansen jobber som orgelbygger i Fluberg. Han tenker mye på eldre- og skattepolitikk:

Han er opprinnelig fra Danmark, men bor i Søndre Land. Orgelbyggeren på Fluberg er ikke imponert over norsk eldrepolitikk.

Yonglin Xie er restauranteier i Trysil. Han er opptatt av at Norge skal være en trygg plass. Han ser gjerne ar Erna Solberg fortsetter i rollen som statsminister:

Han driver kinarestaurant i Trysil, og er opptatt av å være trygg. Han vet hvem han vil ha som statsminister.

Tonje Midtlie Hornkvern jobber som helsefagarbeider i Elverum. Hun legger vekt på eldreomsorg og barn og unge, når hun avgir sin stemme.

Hun er helsefagarbeider i Elverum, og synest ikke de eldre klager for mye. Hun lurer på hvordan eldreomsorgen blir i framtida.

Elisabeth Sparstad er pensjonist i Vang i Valdres. Hun vil at de som bestemmer skal ha et godt hjerte for flyktninger. Hennes stemme går til de Miljøpartiet De Grønne:

I 1945 var hun på flukt i et sønderbombet Tyskland, 15 år gammel. Som 88-åring bor hun i Vang i Valdres, og ser tegn i tiden som skremmer henne.

Gorm Eirik Kulstad er student i Hamar. Han bryr seg mye om arbeidsmiljøloven. Han ser på Jonas Gahr Støre som den beste statsministeren:

Gorm Eirik Kulstad (20) fra Hamar skal bli førskolelærer. Han er opptatt av å bevare gode arbeidsvilkår.

Bar Hassan er elev i Gausdal. Hun vil ha et parti i styringen som setter like muligheter for alle, skole, oppbygging av distriktene og bruk av hijab høyt:

Bar Hassan fra Follebu skal stemme for første gang

Nils Thore Jansson jobber som brukthandler i Finnskogen. Han synes det er for mye ulv og han vil ikke ha mer sentralisering. Han vil ha Siv Jensen prøve seg som vår nye statsminister:

Nils Thore Jansson fra Finnskogen mener mye om mangt, særlig om politikere og sentralisering.