NRK Meny
Normal

10 ulike blikk på politikk

Tonje Midtlie Hornkvern og de andre vi har snakket med er alle fra samme region, men deres politiske meninger spriker.

Tonje Midtlie Hornkvern

ELDREOMSORG: Tonje Midtlie Hornkvern tenker mye på de eldre når hun skal avgi sin stemme.

Foto: Arne Sørenes

Finner du en som ligner på deg?

Elena Avellán Steinstad som er interiørdesigner i Lillehammer, har småbedrifter og optimisme som sine viktigste saker. Hun liker også Erna Solberg veldig godt:

Elena fra Lillehammer er opptatt av de små bedriftene

Iren Carlstrøm som er bedriftseier i Kongsvinger, er opptatt av skole, helse og næringsutvikling. Jonas Gahr Støre er hennes statsminister-favoritt:

Hun driver eget hotell i Kongsvinger, og er opptatt av oppvekstvilkår og næringspolitikk.Hun har et klart budskap til politikerne.

Inga Marie Trøstaker er bonde i Fåvang. Hun vil ha et levende norsk landbruk og at yrket som bonde skal bli sett på som en god jobb:

Inga Marie Trøstaker har akkurat bygget nytt fjøs på Fåvang. Hun er opptatt av å bevare et levende norsk landbruk.

Henrik Brinck Hansen jobber som orgelbygger i Fluberg. Han tenker mye på eldre- og skattepolitikk:

Han er opprinnelig fra Danmark, men bor i Søndre Land. Orgelbyggeren på Fluberg er ikke imponert over norsk eldrepolitikk.

Yonglin Xie er restauranteier i Trysil. Han er opptatt av at Norge skal være en trygg plass. Han ser gjerne ar Erna Solberg fortsetter i rollen som statsminister:

Han driver kinarestaurant i Trysil, og er opptatt av å være trygg. Han vet hvem han vil ha som statsminister.

Tonje Midtlie Hornkvern jobber som helsefagarbeider i Elverum. Hun legger vekt på eldreomsorg og barn og unge, når hun avgir sin stemme.

Hun er helsefagarbeider i Elverum, og synest ikke de eldre klager for mye. Hun lurer på hvordan eldreomsorgen blir i framtida.

Elisabeth Sparstad er pensjonist i Vang i Valdres. Hun vil at de som bestemmer skal ha et godt hjerte for flyktninger. Hennes stemme går til de Miljøpartiet De Grønne:

I 1945 var hun på flukt i et sønderbombet Tyskland, 15 år gammel. Som 88-åring bor hun i Vang i Valdres, og ser tegn i tiden som skremmer henne.

Gorm Eirik Kulstad er student i Hamar. Han bryr seg mye om arbeidsmiljøloven. Han ser på Jonas Gahr Støre som den beste statsministeren:

Gorm Eirik Kulstad (20) fra Hamar skal bli førskolelærer. Han er opptatt av å bevare gode arbeidsvilkår.

Bar Hassan er elev i Gausdal. Hun vil ha et parti i styringen som setter like muligheter for alle, skole, oppbygging av distriktene og bruk av hijab høyt:

Bar Hassan fra Follebu skal stemme for første gang

Nils Thore Jansson jobber som brukthandler i Finnskogen. Han synes det er for mye ulv og han vil ikke ha mer sentralisering. Han vil ha Siv Jensen prøve seg som vår nye statsminister:

Nils Thore Jansson fra Finnskogen mener mye om mangt, særlig om politikere og sentralisering.