Normal

- Alvdal bør gå i fakkeltog

- Alvdal bør gå i fakkeltog for å vise at de er et samfunn som skal være fritt for omsorgssvikt og barnemishandling, mener leder for Fellesorganisasjonen for barnevernsansatte i Hedmark, Erling Segelstad.

Erling Segelstad

Erling Segelstad mener Alvdal er stigmatisert

Foto: Reidar Kjæstad / NRK

Erling Segelstad deltok i programmet "Rett på" på NRK P1 i dag.

- Alvdal er stigmatisert fordi overgrepssaken går under navnet Alvdals-saken, mener Segelstad.

– Barnevernet har sviktet

- Jeg tror at media har en rolle når det gjelder å sette et kritisk søkelys på den virksomheten som barnevernet driver, og jeg er enig med de som hevder at i denne saken er det avdekket særdeles kritikkverdige forhold. Det gjelder både barnevernet som system, men også en manglende yrkesetisk utøvelse som er sterkt klanderverdig av enkeltpersoner som har visst om denne saken, sa Segelstad i programmet.

– Bør arrangere fakkeltog

Segelstads utfordring til Alvdals-samfunnet er de bør ta det stigma de har fått, på alvor.

- De bør arrangere et fakkeltog hvor de faktisk viser at de er for barns rettigheter, og at de har lært at de melder fra til barnevernet hvis barn og unge lider. Alvdal-samfunnet burde nå ta tak i det stigma de har fått, og gjøre noe positivt ut av det. De bør markere at de er et samfunn som skal være kjemisk fritt for omsorgssvikt og barnemishandling, nettopp fordi de voksne tar ansvar og melder fra.