NRK Meny
Normal

Søker etter savnet med undervannsbåt

Et undervannsfartøy med fotoutstyr skal i dag søke etter den savnede ukraineren i vannet sør for Suolovuopmi Fjellstue.

Leteaksjon i og ved Suolojavri

Vannet det skal søkes i ligger langs riksvei 93, i nærheten av Suolovuopmi fjellstue.

Foto: Stian Strøm

Politiet avsluttet i går leteaksjonen og konsentrer seg nå om søk under vann etter mannen som de tror er omkommet.

Politiet har nå gått ut med navn på den savnede. Det er ukrainske Dmytro Savchuk (29), bosatt på Suolovuopmi, som har vært savnet siden klokken to natt til tirsdag ved et vann i nærheten av Suolovuopmi fjellstue mellom Kautokeino og Alta.

– Vi skal i gang med å søke under vann med en fjernstyrt undervannsbåt (ROV), sier operasjonsleder i Vest-Finnmark politidistrikt Andreas Vesterhus.

Politiet er sikre på at Savchuk ikke befinner seg i terrenget i området rundt vannet. Både brannvesen, ambulanse og politi deltok i søket, og et Sea King-helikopter var også inne og utførte søk. Redningshelikopteret skal ha hatt god sikt, og skal også ha brukt varmesøkende, uten resultat.

– Han er mest sannsynlig havnet i vannet. Vi fant alle tingene ved vannkanten, han hadde satt garn der tidligere, hunden hans var satt fast i et tre, så vi er trygg på at vi har søkt tilstrekkelig på land.

Laster kart, vennligst vent...

Mannen har vært savnet siden klokken to natt til tirsdag. Politiet skal nå søke etter ukraineren med et undervannsfartøy.

Ny vurdering i ettermiddag

Politiet vil bruke dagen på å søke under vann. Hvis det ikke blir gjort funn i dag så vil det bli tatt en ny vurdering i ettermiddag.

– Vi håper at vi skal finne han i dag med undervannsbåten, sier Vesterhus.

Vannet det søkes i ligger langs riksvei 93, i nærheten av Suolovuopmi fjellstue.


Fungerende lensmann Svein Tore Nilsen ved Vest-Finnmark politidistrikt ønsker ikke å spekulere i hva som kan ha skjedd:

– Vi vet at den som er savnet er dratt ut i båt og man har observert at båten lå hvelvet ute i vannet, og at den personen er borte. Vi vil ikke spekulere i hva som er bakgrunnen, sier han.

Politiet har informert de pårørende.