NRK Meny
Normal

Skolestart uten trafikksikkerhet

I dag tas den nye barneskolen i bruk i Vadsø. Men kommunen er fortsatt ikke ferdig med de planlagte trafikksikkerhetstiltakene. Det gjør foreldrene bekymret.

Skolevei

SKOLESTART: Foreldre har uttrykt bekymring for om trafikksikkerheten er god nok langs skoleveien. Illustrasjonsfoto.

Foto: Jan Haas / NTB scanpix

I desember i fjor fikk kommunen over seks millioner kroner til trafikksikkerhet, men lite er gjort med skoleruten. Rådmann Jens Roald Betsi forklarer at det er flere grunner til forsinkelsen.

– Det er ofte tilgangen til asfalt som setter begrensninger. Der skulle vi gjerne ønske fra Vadsø kommune sin side at vi hadde større innflytelse, og større mulighet til å stille krav om asfaltleveranser i riktig tid. Men erfaringsvis så har vi ikke det, og vi må på mange måter forholde oss til når asfaltleverandørene er i området, forklarer Betsi.

Jens Roald Betsi

Vadsø-rådmann Jens Roald Betsi

Foto: Trine Vidunsdatter / NRK

Men forsinkelsene har flere forklaringer:

– Entreprenørene har også vært opptatt med andre prosjekter, og det er ikke alltid at man klarer å få timet oppstarten sånn som man vil. I tillegg har en del av anbudene vært ute for seint, forklarer han.

Lite fornøyd

Dagen før skolestart følger pappa Esben Mudenia, sin lille datter til SFO, hun er 7 år og skal beynne i 2. klasse på nyskolen. Han er ikke fornøyd med at det ikke satt opp innkjøring forbudt skilt ved inngjøringen til skolegården.

– Det er jo litt dårlig, de burde ha skiltet litt bedre.
– Tør du å la henne gå alene til skolen?
– Ikke akkurat nå. Det kjøres jo med store maskiner og biler fram og tilbake her hele tiden, sier han.

Flere bekymret

Knut Larsen er distriktsleder for Trygg Trafikk. Han sier at flere foreldre har uttrykt bekymret seg for om trafikksikkerheten er god nok langs skoleveien. Det trenger de ikke å gjøre fordi Vadsø har en trygg skolevei, mener han.

Knut Larsen

Knut Larsen er distriktsleder for Trygg Trafikk.

Foto: Trine Vidunsdatter / NRK

Det viktigste rådet han vil gi på veien, går til foreldrene.

– Alle som har mulighet til å la ungene gå eller sykle til skolen bør la de gjøre det. Og til den som må kjøre ungene til skolen så bør ungene settes av før man kommer til skolen. De minste bør i tillegg hjelpes ut av bilen, sier Larsen.

Rådmann Jens Roald Betsi forsikrer at alt skal stå ferdig i begynnelsen av september