NRK Meny
Normal

Snøen stopper ikke juleposten

Millioner av pakker skal med posten i desember, men været spiller ikke alltid på lag, som snøkaoset i nord er bevis på. Posten regner likevel med at ting som sendes i dag, er fremme før jul.

Frist for julepost

For at du skal være sikker på at dine julebrev og pakker kommer frem til mottaker i Norge før jul, anbefaler Posten å sende innen 16. desember, slik som Torbjørn Nyvoll.

Foto: Sara Beate Eira / NRK

Nordmenn sender over 15 millioner julekort og julebrev, og mer enn 7 millioner pakker i desember. Det blir altså ikke skikkelig førjulstid uten litt stress, køer og pakkeangst på postkontoret.

På postkontoret i Alta var det kødannelser allerede i formiddag. Enkelte var bedre forberedt enn andre, som Torbjørn Nyvoll. Han ankom postkontoret med en ferdigpakket Norgespakke-eske under armen, slik Posten anbefaler.

– Jeg skal sende gaver til familien på Sunnmøre, sier Nyvoll. Han stoler på at postens julenisser får pakken frem, selv om snøen har lavet ned de siste dagene.

Også pressesjefen i Posten Norge regner med at ting som sendes i dag, vil være fremme før jul.

Posten stopper ikke opp

– Værgudene er uforutsigbare og jeg kan ikke garantere noe, men nå har vi noen dager på oss til å få frem julepakker og post. Vi satser på at det aller meste kommer frem, sier pressesjef i Posten Norge, John Eckhoff.

Om du ikke får sendt pakkene av gårde i dag, kan det likevel hende at de kommer frem før jul. Dagen i dag er ikke en absolutt grense, ifølge John Eckhoff:

– Postens folk jobber beinhardt i disse dager. Vi har satt på alt vi har av mannskap, ekstra fly og biler, for å få frem juleposten.

Post i butikk kan redde deg

Pakker blir normalt utlevert allerede neste dag, men grunnet juletrafikk kan dette ikke garanteres. Postens tall viser at det senders over 7 millioner pakker i desember.

Post

Det har vært stor pågang på postkontoret i Alta hele dagen, ifølge Eli Natland.

Foto: Sara Beate Eira / NRK

– Det er veldig mange julepakker som sendes nå. Derfor er det lurt å sende før fristen og pakke godt, sier Eli Natland som jobber på postkontoret i Alta. Hun forteller det har vært stor pågang og mange folk innom postkontoret siden morgentimene.

Postkontoret stenger klokken 18.00 i dag, men man skal ikke fortvile om man ikke når fristen. Post i butikk kan være løsningen, for de holder postmottaket åpent lenger.