Melkøya-anlegg kan bli stengt

Om det ikke blir enighet mellom Norsk olje og gass (NOG) og Safe ved midnatt natt til fredag kan landanlegget på Melkøya ved Hammerfest bli stengt.

Melkøya

Statoils LNG-anlegg ved Hammerfest kan bli stengt fra midnatt.

Foto: Jan Harald Tomassen / NRK

Det samme vil gjelde Ormen Lange-anlegget.

Fagforeningen Safe vil ta ut 338 medlemmer i streik ved midnatt natt til fredag om partene ikke kommer til enighet.

– Bakgrunnen for at oppgjøret går til mekling er at Safe opplever at NOGs medlemsbedrifter ikke vil forholde seg til frontfagsoppgjørets rammer i årets oppgjør. Vi håper det skal la seg gjøre å finne en løsning, men er forberedt på streik dersom det blir nødvendig, sier Roy Aleksandersen, første nestleder i Safe.

Overenskomsten gjelder for medlemmer av Safe og de tilsluttede fagforbundene Parat og Negotia. Medlemmene som blir tatt ut i en eventuell streik, arbeider i hovedsak fast på land i operatørselskapene.

Tre bedrifter

– Det er noe krevende å se hva vi skal mekle om ettersom de materielle tingene som lønn og tillegg skal forhandles om lokalt – ikke sentralt. Men vi håper selvsagt at vi kommer fram til en løsning, sier Jan Hodneland, forhandlingsleder i Norsk olje og gass, i en uttalelse.

Dersom det ikke blir enighet i meklingen kan det bli streik i tre bedrifter fra fredag 7. oktober. Det gjelder 114 personer ved Esso Norge AS på Slagen, 105 personer ved AS Norske Shell på Ormen Lange/Nyhamna og 119 personer hos Statoil påMelkøya/Hammerfest.

Oljestreik

Samtidig er 335 ansatte i oljeservicebedrifter i streik etter at meklingen mellom fagforeningen Industri Energi og Norsk olje og gass ikke førte fram 21. september.

Medlemmer i selskapene Schlumberger Norge AS, Baker Hughes Norge AS, Halliburton AS, Oceaneering AS og Oceaneering Asset Integrity AS er tatt ut i streik

509 er permittert som følge av streiken, ifølge Norsk olje og gass.